ETF rüzgarı Bitcoinin ateşini yükseltti!

ETF rüzgarı Bitcoinin ateşini yükseltti!

Bitcoin, haftaya 28 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarak son ayların en yüksek tırmanışını kaydetti. Analistler ise bu yükselişin arkasında ETF’lerin olduğunu öne sürdü.

Bitcoin için öngörülen 28 bin dolar fiyat seviyesi gerçekleşti. Bir önceki boğa piyasasında önemli bir destek seviyesi olarak görülen 28 bin 500 dolar, potansiyel olarak direnç seviyesine dönüştüğü için önümüzdeki haftalarda izlenmesi gereken bir sınır olarak belirtildi.

Geçtiğimiz 24 saat içinde Ether (ETH) bin 700 doların üzerine çıkarken, BNB ve Cardano (ADA) yüzde 3,3, Polygon (MATIC) ise yüzde 5,5 yükseldi. Solana’nın SOL tokenleri ise yüzde 14,5 oranında büyük kazançlara öncülük etti.

XS.com’da piyasa analisti olan Samer Hasn, “Kripto para birimlerindeki bu kazançlar, genel olarak Ekim ayını karakterize eden yükseliş izlenimiyle birlikte geliyor.” dedi. Hasn, “Bitcoin 2013 yılından bu yana Ekim ayında neredeyse hiç aylık kayıp kaydetmedi ve bu da bu ayın kripto para topluluğu içinde “Uptober” olarak adlandırılmasına neden oldu.” diye de ekledi. (Coindesk)