ETBİS ile e-ticaret yapan sektör sayısı artıyor!

ETBİS ile e-ticaret yapan sektör sayısı artıyor!
Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'lerin) elektronik ticaret alanına yönlendirilmesi ve sektörel büyümeye katkı sağlanması hedefleniyor.

AA muhabirinin Bakanlık kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Elektronik Ticaret Bilgi Platformu (eticaret.gov.tr) oluşturularak, e-ticaret yapan işletmelerin kayıt altına alınması ve verilerin sağlıklı bir şekilde izlenmesi amaçlandı.

Sistemin 2017'de hayata geçirilmesiyle, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler kaydedildi ve bu işletmelere ait bilgilere erişim kolaylaştırıldı. Böylece, tüketicilerin elektronik ticaret hakkında bilgi sahibi olmaları ve sektörün gelişimini izlemeleri sağlandı. Ayrıca, tüketicilerin sorunlarını çözmek için çevrim içi şikayet ve denetim mekanizmaları oluşturuldu ve "eticaret.gov.tr" internet sitesi hayata geçirildi.

Mart ayı sonu itibarıyla sisteme kaydedilen 36 bin 777 işletme ve 43 bin 580 site bulunuyor. Vatandaşlar, platform üzerinden kayıtlı siteleri sorgulayabilir ve e-ticaret hakkında bilgilere ulaşabilirler. Ayrıca, e-ticaret akademisi kısmında yer alan eğitimler sayesinde tüketiciler, elektronik ticaret konusunda bilgi sahibi olabilirler.

Sistemin firmalar için sunduğu avantajlar arasında eğitim içeriklerinin bulunması da yer alıyor. İşletmeler, e-ticaret yapmak istediklerinde çeşitli eğitim videoları ve dokümanlar aracılığıyla bilgi edinebilirler. Ayrıca, sistem üzerinden güncel haberler, istatistikler ve etkinlikler de paylaşılmaktadır.

Bu çalışmalarla, Türkiye'de e-ticaret alanında sağlıklı ve sürdürülebilir politika, strateji ve eylem planları oluşturulmasına katkı sağlanıyor. Ayrıca, sektörel gelişim izlenerek, uzun vadeli e-ticaret politikalarının oluşturulması ve sektördeki girişimcilere fırsatlar sunulması hedefleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar