Eşlerini en çok aldatan meslekler belli oldu! Bu mesleklere dikkat

Eşlerini en çok aldatan meslekler belli oldu! Bu mesleklere dikkat
Yapılan son araştırmaya göre hangi meslekteki çalışanların aldatmaya daha çok meyilli olduğu ortaya çıktı.

Ekim 2023'te gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, her beş çalışandan biri eşine sadakatini ihlal ediyor. Bu çalışma, sadakatsizlik vakalarının en yoğun olarak iş yerlerinde gerçekleştiğini ve ilişkilerin yüzde 85'inin iş ortamında başladığını gözler önüne seriyor.

Özellikle profesyonel iş ortamlarında yaşanan sadakatsizlik vakalarının artışının ardındaki nedenler araştırılırken, günlük stresin birçok kişiyi iş yerindeki ilişkilere yönlendirdiği belirlendi.

Araştırmada, iş yerinin insanların en iyi yönlerini sergilediği, birlikte öğle yemeği yendiği ve düzenli kahve molaları verildiği bir mekan olduğu vurgulanarak, iş yerinin ilişkilerin gelişmesi için verimli bir zemin sunduğu ifade ediliyor.

1.jpg

Fiziksel ilişkilerin yanı sıra duygusal ilişkilerin de oldukça yaygın olduğunu ortaya koyan ankette, insanların işlerinin zorluğunu ve yoğunluğunu anlayan meslektaşlarına ilgi gösterdikleri görülüyor.

EN ÇOK ALTADAN MESLEKLER

Araştırmada en çok sadakatsizlik yaşayan meslek gruplarına da değiniliyor. Satış sektöründe çalışanlar, iş yerinde ilişki yaşadıklarını kabul eden yüzde 14,5'lik bir oranla en çok sadakatsizlik yaşayanlar arasında yer alıyor. Bu durumun düzensiz çalışma saatleri ve sık sık düzenlenen etkinliklerin etkisiyle gerçekleştiği belirtiliyor.

2.jpg

Araştırmada iş yerinde sadakatsizlik yaşayan bir diğer meslek grubu ise yüzde 13,7'lik oranla akademisyenler olarak belirtiliyor. Özellikle profesörler, öğretmenler ve okutmanlar bu grupta dikkat çekiyor. Sağlık çalışanları da bu listede üçüncü sırayı alıyor. Uzun ve öngörülemeyen çalışma saatleri, gece acil vardiyaları ve aşırı stres, sağlık profesyonellerini aynı alanda çalışan bir meslektaşlarıyla destek arayışına itiyor.

Araştırma sonuçları, iş yerindeki ilişkilerin ve sadakatsizlik vakalarının karmaşıklığını gözler önüne seriyor ve ilişkilerin her an her yerde gelişebileceğini vurguluyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar