Eskişehir'in ilk kadın başkanı CHP'li Ayşe Ünlüce görevine başladı

Eskişehir'in ilk kadın başkanı CHP'li Ayşe Ünlüce görevine başladı
Eskişehir'de gerçekleşen 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 51 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ayşe Ünlüce, görevine başladı.

Kent tarihinde ilk kez bir kadının bu göreve getirilmesi, Eskişehirliler tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.

Yılmaz Büyükerşen'den devraldığı mazbatayla görevine başlayan Ayşe Ünlüce, yaptığı açıklamada, "Bu seçimin kaybedeni yok. Oy veren, vermeyen tüm hemşerilerimin belediye başkanıyım. Hangi partiden olursa olsun, tüm belediye başkanlarımın, büyükşehir belediye başkanıyım" ifadelerini kullandı. Ünlüce, Eskişehir'e adaletle hizmet götüreceklerini ve ayrışmadan, farklılaştırmadan birlikte hareket edeceklerini vurguladı.

Eskişehir Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılan devir teslim töreninde, Yılmaz Büyükerşen de veda konuşması yaparak, "Size bir şey söyleyeyim mi? Yaptığım şeyler ne kadardır bende bilmiyorum sayısını, arkadaşlar tutuyorlardır hesabını, belgelerde de var. Ama size bir belediye sarayı bırakamadım" dedi. Büyükerşen, Eskişehirlilere hizmet etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kente olan sevgisini ve bağlılığını vurguladı.

Ünlüce'nin göreve başlamasıyla birlikte Eskişehirliler, yeni dönemde kentlerine yapılacak hizmetler için umutlu bir şekilde bekleyişe geçti. Kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi ve kent yönetimlerinde etkin roller üstlenmesi, Eskişehir'in demokratik süreçte önemli bir adımı olarak kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar