Eski Kıyıköy Belediye Başkanı tutuklandı

Eski Kıyıköy Belediye Başkanı tutuklandı
Eski Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, "cinsel taciz" ve "cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davada hapis cezasına çarptırıldı.

Kırklareli'nde rüşvet ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, "cinsel taciz" ve "cinsel saldırı" suçlarından yargılandığı davada 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Vize Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ender Sevinç katılmazken, müştekiler ve sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaaya karşı avukatların savunmalarını alarak müştekilere son sözlerini sordu.

Müştekiler, daha önceki ifadelerinin geçerli olduğunu belirtirken, sanık avukatı ise savunmasını sundu. Mahkeme heyeti, yapılan değerlendirmenin ardından Ender Sevinç'i "cinsel taciz" ve "cinsel saldırı" suçlarından 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Kararın ardından tutuklanan Ender Sevinç, daha önce "rüşvet almak" suçundan aldığı 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasıyla birleştirilerek cezaevine gönderildi.

Olay, 2021 yılında 4 müştekinin Kıyıköy Belediye Başkanı hakkında "cinsel taciz" ve "cinsel saldırı" iddialarıyla suç duyurusunda bulunmasıyla başlamıştı. Vize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilmişti. Sanık Ender Sevinç hakkında "cinsel saldırı" ve "cinsel taciz" suçlarından 9 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar