Eski devlet başkanının kızı hakkında şaşkına çeviren iddianame: Çete lideri olarak yargılanacak!

Eski devlet başkanının kızı hakkında şaşkına çeviren iddianame: Çete lideri olarak yargılanacak!
Ülkesini onlarca yıl demir yumrukla yöneten Özbekistan’ın eski lideri İslam Kerimov’un vefatının ardından zimmetine para geçirme suçlamasıyla 10 yıldır hapiste olan Gülnara Kerimova hakkında iddianame hazırlandı.

Yıllardır skandallarla gündeme gelen Özbekistan'ın eski lideri İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova hakkında iddianame hazırlandı. 10 yıldır hapiste olan Gülnara Kerimova'nın, İsviçre'deki bazı şirketler aracılığıyla yüz milyonlarca dolarlık rüşvet aldığı iddia edildi. Kerimova, uluslararası bir suç örgütü olarak yargılanacak.

gulnara-kerimova-cete-lideri-cikti-3tem-cover.webp

Euronews'in aktardığına göre; İslam Kerimova'nın 1996 yılındaki ölümünden 2016 yılına kadar Özbekistan'ı yöneten kızı Gülnara Kerimova, 10 yıldır ülkesinde tutuklu olarak yargılanıyor. Aynı zamanda İsviçre'deki şirketler üzerinden büyük bir rüşvet ağı kurduğu öne sürülen Kerimova için iddianame hazırlandı. İsviçre'de federal savcılık, Kerimova hakkında rüşvet almak ve 'Ofis' olarak suç örgütünü yönetmekle suçlayan iddianame sundu.

gulnara-kerimova-cete-lideri-cikti-fvga-jpg-001.webp

Kerimova'nın 2001'den 2013'e kadar 'Ofis' olarak bilinen, çok sayıda iş insanı ve şirketten oluşan bir suç örgütüne liderlik ettiğini, suç faaliyetlerini profesyonel bir iş gibi yürüttüğü, şiddet ve yıldırmaya da başvurduğu Federal Savcılık tarafından bildirildi.

gulnara-kerimova-cete-lideri-cikti-i9zq-jpg.webp

STATÜ İSTİSMARI...

İddianamede, Özbekistan'ın telekom sektöründe faaliyet göstermek isteyen yabancı şirketlerin, "cumhurbaşkanının kızı ve Özbek kamu görevlisi olarak ikili statüsünü istismar eden" ve kendisine sınırsız nüfuz sağlayan Kerimova'ya rüşvet vermek zorunda oldukları belirtildi.

ddialar-dogruysa-hapisten-cikamayacak-eski-ozbek-cumhurbaskaninin-kizi-gulnara-kerimova-icin-iddianame-hazir-2.webp

100'DEN FAZLA ŞİRKETLE KARA PARA AKLAMA

İsviçre'deki bazı şirketler ve banka hesapları aracılığıyla kara para akladığı belirtilen Kerimova'nın 100'den fazla şirketi olduğu da belirtiliyor. Özbekistan'da diplomat olduğu için uzun yıllar boyunca dokunulmazlığı olan Kerimova, sık sık lüks yaşam tarzı ve partileriyle gündem oluyordu.

gulnara-kerimova-cete-lideri-cikti-gn9n-jpg.webp

İDDİALAR YALANLANDI

Kamuyounda "Özbekistan Prensesi" olarak tanınan Kerimova hakkında hazırlanan iddianamede, İsviçre'nin en önde gelen özel bankalarından Lombard Odier'e yönelik cezai soruşturmanın da davayla bağlantılı olarak sürdüğü yer alıyor. Kerimova'nın İsviçre'deki avukatı ise iddiaları yalanladı.

Cenevre'deki avukatı Gregoire Mangeat, "Bütün iddiaları reddediyoruz. O masumiyeti için savaşacak. Organize suç örgütü teorisi tamamen saçmalık. Soruşturma başladıktan 10 yıl sonra ortaya atılan ve bir yıl önce İsviçreli bir savcının gündeme getirdiği bir iddia. Müvekkilim Kerimova, yaklaşık 10 yıldır cezaevinde tutuluyor ve ne zaman çıkacağı bilinmiyor" ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar