Eski başkana sahtecilik şoku!

Eski başkana sahtecilik şoku!
Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun, Covid-19 aşı kartında sahtecilik yaptığı suçlamasıyla polis tarafından ifadesine başvurulduğu bildirildi.

Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun evine baskın yapan polis, Covid-19 aşı sertifikasında sahtecilik yaptığı iddiasıyla başkanın ifadesine başvurdu. Cep telefonuna el konan Bolsonaro’nun birkaç akrabası ve danışmanının, ABD’ye giriş izni almak için aşı kartındaki bilgileri değiştirdiği de öne sürüldü.

İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Eski başkan Bolsonaro yaptığı açıklamada, “Aşı sertifikasında değişiklik iddiaları kesin olarak yalandır. Benden hiçbir yerde aşı sertifikası talep etmediler, benim tarafımda yanlış bir şey yok, aşıyı yaptırmadım, nokta. Bunu asla inkar etmedim” ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında, 4 Mayıs’ta gözaltına alınan 6 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verildiği bilgisi paylaşıldı.

Federal Polisten yapılan açıklamada ise söz konusu kişilerin, aşı sertifikalarının içeriğinde değişikliğe gittiği, Brezilya ve ABD tarafından uygulanan mevcut sağlık kısıtlamalarından bu yolla kaçındığı kaydedilmişti.

Bolsonaro, salgının başladığı dönemlerdeki açıklamasında, Kovid-19’un küçük bir grip olduğunu ve insanların bu sebepten dolayı kısıtlanmasını doğru bulmadığını, birçok kez dile getirmişti. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar