Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Meclis önünde 'Temiz siyaset' çağrısı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Meclis önünde 'Temiz siyaset' çağrısı
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu Meclis önünde 'Temiz siyaset' çağrısında bulunarak Sedat Peker'in iddialarının araştırılmasını istedi. Bu sırada polis Meclis kapısına barikat kurarak önlem aldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun canlı yayında dile getirdiği iddialara yanıt vermiş, “Süleyman Soylu biliyor ki söylediği her şey külliyen yalandır” demişti. 

Davutoğlu, Meclis kapısında açıklama yapacağını duyurmuştu. 'Temiz siyaset' çağrısı yapacaktı. Ancak polis Meclis kapısına barikat kurdu, önlem aldı.

davut-1.jpg

Gelecek Partililerin Meclisin Çankaya Kapısı'na doğru geçmesine izin verilmedi. Polisle, Gelecek Partililer arasında tartışma çıktı.

Gelecek Partililerin beyaz gömlekli olması dikkat çekerken, polisi alkışlarla protesto etti. Gazetecilerin de geçmesine izin verilmedi.

"DEVLETİN MİLLETİN ÖRGÜTLENMİŞ İRADESİDİR"

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları: 

Davutoğlu şunları söyledi; ''Biz Gelecek Partisi olarak buraya düşüncelerimizi ifade etmek için geldik. Ben TBMM'ye bakan ve başbakan olarak geldim. Türkiye Cumhuriyeti devleti, kimsenin tekelinde değildir. Hiçbir illegal yapı, devletin yerine koyarak hüküm veremez. Demokrasilerde, devlet, milletin örgütlenmiş iradesidir. Devlet adına konuşacak tek kurum TBMM'dir. Son günlerde, devletin itibarını derinden sarsan gelişmeler yaşanıyor. Bazı devlet yetkililer suçlanıyor. Bugün 25'inci gün, hükümet yetkilileri hiçbir açıklama yapmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise iddialara yanıt vermek yerine bana ve Gelecek Partisi kadrolarına ithamlarda bulundu''

 

 

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pazartesi akşamı Habertürk televizyonunda katıldığı programda, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında AKP'nin diğer partilerle koalisyon görüşmelerinde dönemin başbakanı ve AKP’nin genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun “Şiddetli tartışmalar neticesinde dengesini yitirdiğini, ‘Hepinizin odalarında neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum’ dediğini” iddia etmişti.

Davutoğlu, Soylu’nun o dönemde kendisinin görevden alınması için bir kumpas kurduğunu itiraf etmiş olduğunu da söyledi. Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Davutoğlu, “Belki Cumhurbaşkanı’nın haberi yoktu” sorusu üzerine Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dışında olamaz” yanıtını verdi.

Davutoğlu, Soylu’nun bu sözleriyle, “Ak Parti’yi yakarım” mesajı verdiğini iddia etti, 'dinlettiği' iddiasını da reddedip, “Ellerinde bir kanıt verse göstersinler” dedi. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar