Esin Övet kimdir? Gazeteci Esin Övet kaç yaşında, nereli?

Esin Övet kimdir? Gazeteci Esin Övet kaç yaşında, nereli?
Son zamanlarda birçok insan tarafından ünlü magazin gazetecisi Esin Övet'in hayatı merak ediliyor. Peki Esin Övet kimdir? Gazeteci Esin Övet kaç yaşında, nereli?

Gazeteci ve köşe yazarı Esin Övet'in hayatı ve kariyeri sosyal medyada merak konusu oldu. Peki Esin Övet kimdir? Gazeteci Esin Övet kaç yaşında, nereli?

ESİN ÖVET KİMDİR?

Esin Övet, 2 Şubat 1976 tarihinde İstanbul'da doğdu. Makine Ressamlığı bölümünde üniversite eğitimine başlamış, ancak 1995 yılında Sabah Gazetesi'nde magazin haberciliği yapmaya karar vermiştir. Gazetecilik kariyerine Sabah Gazetesi'nde başlayan Övet, sektöre giriş yaptığı yıl Türkan Şoray, Nazan Şoray ve Esin Afşar'ın ağaç dikme olayı haberini yaparak dikkat çekmiştir.

Esin Övet, Sabah Gazetesi'ndeki görevinden ayrıldıktan sonra Star Gazetesi'nde çalışmış, ardından tekrar Sabah Gazetesi'ne dönmüş ve 2002 yılına kadar köşe yazarlığı yapmıştır. Habertürk gazetesinde de köşe yazarlığına devam eden Övet, aynı zamanda Habertürk kanalında yayınlanan HT Masa programında yer almıştır.

Magazin dünyasının renkli isimlerinden biri olan Esin Övet, uzun yıllardır İstanbul gecelerinin nabzını tutmaktadır. 2013 yılında 'Siz Uyurken' adlı kitabında, yıllar içinde tanıklık ettiği ve gözlemlediği olayları okurlarıyla paylaşmıştır.

Esin Övet, sanat ve klip yönetmeni Sedat Doğan ile evliydi; ancak 2009 yılında boşanmıştır. Beyaz TV'de 'Söylemezsem Olmaz' programında Oya Aydoğan, Mert Öğün ve Gizem Hatipoğlu ile birlikte sunuculuk yapmıştır. Ancak, 28 Haziran 2014 tarihinde buradan ayrılmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar