Esenyurt'ta Fidan Kaya'ya saldıranlar yakalandı!

Esenyurt'ta Fidan Kaya'ya saldıranlar yakalandı!
Esenyurt'ta geçtiğimiz günlerde 95 yaşındaki Fidan Kaya'yı tartaklayıp elindeki bilezikleri alıp kaçan saldırganlar Esenyurt Asayiş Büro ekipleri tarafından yakalandı.

Esenyurt Menterçeşme Mahallesi'nde 31 Aralık 2020 tarihinde ellerinde poşetlerle belediye yardımı getirdiklerini söyleyen 1'i kadın 2 kişi, 95 yaşındaki Fidan Kaya'nın evine girdiler. Saldırganlar yaşlı kadına elince bilezikleri çıkartmasını söyleyerek boğazını sıktılar. Bilezikleri alıp kaçan saldırganlar Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandı.

 

 

 

GÖRGÜ TANIĞI İŞBİRLİKÇİ ÇIKTI


Gasp olayından sonra yaşlı kadını evinin yanında bulunan market çalışanı Naci B.'den yardım istediği öğrenildi. Naci B.'nin saldırganlarla işbirliği içinde olan tespit edildi. Naci B., olay yerine gelen DHA muhabirlerine de "Yaşlı teyze kimse yok mu? İmdat diye bağırdı, ben de koştum, koşarken hatta yere düştüm, çıkıp baktığımda kimse yoktu" demişti. 


73 KAMERA KAYDI KARE KARE İNCELENDİ

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri yaşlı kadının verdiği bilgiler üzerine şüphelilerin geldikleri ve ayrıldıkları saatlerdeki sokakta bulunan tüm hareketliliği değerlendirmek için 15 kilometrelik alandaki iş yerleri ve binaların güvenlik kamera kayıtlarının kopyalarını topladı. 73 ayrı güvenlik kamerasından elde edilen yaklaşık 150 saatlik görüntü kaydı görevliler tarafından kare kare incelendi. Şüphelilerin evden ayrıldıktan sonra Esenyurt Meydanı'nda bir süre dolaşıp altın bilezikleri bozdurmaya çalıştığı, bunları bozdurduktan sonra bir giyim mağazasında alışveriş yaptıktan sonra taksiye bindikleri, taksinin plakasından da Gaziosmanpaşa'ya gittikleri tespit edildi. 

Ekipler tespit edilen eve operasyon düzenleyerek saldırganları gözaltına aldı. 3 şüpheli de emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar