Esenyurt alev alev! 8 araç ve iş yeri kundaklandı

Esenyurt alev alev! 8 araç ve iş yeri kundaklandı

Esenyurt'ta gece saatlerinde kimliği belirsiz bir şahıs tarafından gerçekleştirilen kundaklama sonucu yangın çıktı. Olayda, sokak üzerinde park halinde bulunan 8 araç ateşe verildi.

Gece saat 02.00 sularında Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, 2258 Sokak'ta meydana gelen yangın büyük paniğe yol açtı. Edinilen bilgilere göre, kimliği belirsiz bir şahıs elinde yanıcı madde dolu bir şişe ile sokaktaki araçlara ve yola bu maddeleri boşaltarak ateşe verdi. Alevler hızla yükselirken, saldırgan olay yerinden kaçtı.

Yangın, 8 aracın alevler içinde kalmasına neden oldu ve araçların yanında yer alan iş yerine de sıçradı. Mahalle sakinleri yangını fark ederek hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yoğun bir çabayla yangını kontrol altına aldı. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı ancak 8 araç ve bir iş yeri tamamen kullanılamaz hale geldi.

aw224623-03.jpg

Yangında iş yeri olarak kullandığı deposu yanan Burhan Aydın, olay anını şöyle anlattı:

“Biz yatıyorduk. Bir anda annem bağırdı. Dışarıda yangın çıktı, dedi. Biz o esnada dışarıya koştuk. Büyük bir ihtimalle benzin veya mazot dökmüşlerdi. Biz söndürmeye çalıştık. Su atmaya çalıştık. Suyu attıkça yangın daha çok üstümüze sıçramaya başladı. Önce araçlarımız yandı. Sonra depomuz yandı. Bu bir zulümdür. Herhangi kimseyle husumetimiz yok. Zaten mahallemiz de küçük bir mahalle. Burada herkes birbirini tanıyor, biliyor. Biz 20 senedir bu mahalledeyiz. Can kaybımız yok, sadece araçlarımız yandı. 3 tane aracımız yandı. İçeride müşterimizin bir aracı vardı, o yandı. Bizim ofisimiz vardı burada. Ofis yandı. İçindeki evraklarla.”

aw224623-02.jpg

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ VE POLİS SORUŞTURMASI

Kundaklama anı, sokaktaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, elinde şişe ile sokağa giren şahıs, yere yanıcı madde dökerek ateşe veriyor ve araçlardan alevler yükseldiği esnada hızla olay yerinden kaçıyor. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede detaylı incelemelerde bulundu. Polis ekipleri ise saldırganın kimliğini belirlemek ve yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.