Ertuğrul Özkök'ten Nagehan Alçı'ya yanıt: Ben neciyim...

Ertuğrul Özkök'ten Nagehan Alçı'ya yanıt: Ben neciyim...
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü köşesinde, "Milli ve yerli test günü: Biz 'Neciyiz'" başlıklı bir yazı kaleme alarak, kendisini eleştiren Nagehan Alçı'ya bir yanıt verdi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Pazartesi günkü yazısında, "Ayasofya’yı ibadete açarken gayrimüslimlerin taleplerine de kulak vermek şart" başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Alçı, söz konusu yazısında Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ü hedef almış ve "1960’ların siyasi konjonktüründe ortaya çıkmış üçüncü dünyacı ve Batı düşmanı sol Kemalizm ise Atatürk bağlamında seküler kesimde hegemonik ideoloji haline geldi" diyen Alçı, "Bir tek Ertuğrul Özkök ve Sedat Ergin Batıcı Atatürkçülüğü hâlâ savunuyor görünüyorlar ama onlar da seküler mahalle baskısıyla fincancı katırlarını ürkütmemek için pek seslerini çıkarmıyorlar" ifadelerini kullanmıştı..

"BEN KİMİM"

Ertuğrul Özkök de bugünkü köşesinde konuyla ilgili olarak, "Milli ve yerli test günü: Biz 'Neciyiz'" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"Ben kimim... Ben neciyim... Atatürkçü mü, milliyetçi mi? Amerikancı mı... Batıcı mı..." diye soran Özkök, "Şöyle bir geçmişime baktım... Ne gördüm biliyor musunuz... Benim kim ve neci olduğuma ben değil hep başkaları karar vermiş" dedi.

"NE DE ÖZALCI..."

Özkök'ün Hürriyet'te yer alana yazısının bir bölümü şöyle:

Bugün geldiğimiz noktada 'ne olduğum', 'neci' olduğum konusunda ilk defa kendim teşhis koymaya uğraşıyorum" diye belirten Özkök, "Yani 'bir şeyci' değilim. Zaman zaman kendim için Özalcı veya Atatürkçü dediğim oldu. Ama ne Kemalistim ne Atatürkçü... Ne de Özalcı..." dedi.

Bugün geldiğimiz noktada “ne olduğum”, “neci” olduğum konusunda ilk defa kendim teşhis koymaya uğraşıyorum.

Galiba Z kuşağının yüzde 78.6’sı gibiyim.

Yani “bir şeyci” değilim. Zaman zaman kendim için Özalcı veya Atatürkçü dediğim oldu. Ama ne Kemalistim ne Atatürkçü...

Ne de Özalcı...

*

Şurası ise gerçek.

Atatürk her gün gözümde daha da daha da büyüyor. Ve onun bize istikamet olarak Batı’yı gösteren vizyonu aklımın ve kalbimin tam ortasında duruyor.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliğini hep destekledim, hâlâ destekliyorum. Avrasyacılık denen şeyin kenarından bile geçmem. Çocuklarımın, torunlarımın geleceğini Ortadoğu’nun Baasçı rejimlerinde değil, bütün eksikliklerine rağmen Batı’nın bu coğrafyasında görüyorum.

NE ŞUCUYUM NE DE BUCU TOSKANACIYIM TOSKANACI

HA bir de şu günlere özel bir durumum var.

Ne şucuyum ne bucuyum ama bugünlerde fena halde Toscanacıyım... Arkadaşım Mete Nisari ve eşi Alexandra’nın La Striscia’dan attığı fotoğrafları gördükçe şunu anlıyorum.

Karantina günlerinde en çok İtalya’yı özlemişim.

Sizce artık İtalyancı olmuş olabilir miyim...

Valla olabilirim. Üstelik hiç de tehlikeli değil.

Bugüne kadar kimsenin kimseyi İtalyan muhibbi olarak suçladığını görmedim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar