Ertaç Özbir dünyaları kurtardı: Fenerbahçe'nin hevesini kursağında bıraktı

Ertaç Özbir dünyaları kurtardı: Fenerbahçe'nin hevesini kursağında bıraktı
Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu Adana Demirspor karşısında 0-0'lık beraberlikle 1 puanı aldı. Sarı-lacivertliler averaj ile liderliğe otururken, gecenin yıldızı Ertaç Özbir'in performansını Günboyu spor yazarı Tansu Sarı değerlendirdi.

ERTAÇ ÖZBİR'İN GAZABI

Trabzonspor ve Ludogorets mağlubiyetleriyle sarsılan Fenerbahçe Adana deplasmanında moral bulmak istiyordu..

Teknik Direktör İsmail Kartal stoper pozisyonunda Trabzonspor karşısında hatalar yapan Samet Akaydın'ı yine sol bek özellikli Jayden Oosterwolde ile birlikte kullanırken; orta sahadaysa cezalı İsmail Yüksek'in yerine Miguel Crespo forma giydi..

Ev sahibi Adana Demirspor'daysa Teknik Direktör Patrick Kluivert orta sahada Benjamin Stambouli'nin yerine Badou Ndiaye'ye şans verirken; Luis Nani'nin yerine de Yusuf Erdoğan'ı görevlendirdi..

İlk yarıda Fenerbahçe Samet Akaydın, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko ile fırsatlar bulurken Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir gole izin vermezken Bright Osayi-Samuel ve Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşları da az farkla auta gitti..

Uzaktan atılan şutlarda gol yiyen bir kaleci olan Ertaç Özbir'e Fenerbahçeli futbolcuların vuruşları plase niteliğindeydi... Sadece Sebastian Szymanski'nin şandel vuruşu kaleci Ertaç Özbir'i zorladı.. Bu sebeple girilen fırsatlardan sonuç alamadılar...

Ev sahibi Adana Demirspor'daysa Benjamin Stambouli'nin yedekler arasında oluşu üretememelerinin başlıca sebebiydi..

Zira Younes Belhanda ile Emre Akbaba birlikte oynayınca sorun yaşanıyordu..

Golsüz beraberlikle biten ilk yarının ardından ev sahibi Adana Demirspor önce Andreaw Gravillon ile ardından da Yusuf Sarı ile tehlike yaratmaya çalışsa da kaleyi bulamadılar..

Fenerbahçe'deyse Edin Dzeko isabet bulamazken Badou Ndiaye'ye sert giren Bright Osayi-Samuel de sarı kart görerek cezalı duruma düştü..

Adana Demirspor'da Badou Ndiaye'nin vuruşu az farkla auta giderken Teknik Direktör Patrick Kluivert Mbaye Niang ve Andreaw Gravillon'un yerlerine Mario Balotelli ile Benjamin Stambouli'yi içeri attı..

Fenerbahçe'deyse İrfan Can Kahveci, Bright Osayi-Samuel, Miha Zajc Edin Dzeko ve Dusan Tadic'in yerlerine Cengiz Ünder, Mert Müldür, Bartuğ Elmaz, Michy Batshuayi ve Ryan Kent oyuna girerken; Adana Demirspor'da da Fenerbahçe'nin eski yıldızı Luis Nani Yusuf Erdoğan'ın yerine sahadaydı.

Ferdi Kadıoğlu ve Michy Batshuayi'nin duvar pasının ardından topla buluşan Dusan Tadic topu Adana Demirspor filelerine gönderirken hakem Halil Umut Meler ofsayt gerekçesiyle golü vermedi..

Oyunun son anlarında Sebastian Szymanski'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruş Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir'de kalınca Fenerbahçe Adana Demirspor deplasmanından 0-0'lık beraberlikler ayrıldı..

Galatasaray'ın 3 puan kaybettiği haftada avantajını değerlendiremeyerek 2 puanı bıraktı ancak averajla liderliğe yükseldi..

Hücum bölgesinde Sebastian Szymanski; Dusan Tadic ve İrfan Can Kahveci gibi 3 solak futbolcunun varlığı Adana Demirspor gibi takımlara karşı sorun yaratıyor.

Ev sahibi Adana Demirspor'daysa Younas Belhanda ve Emre Akbaba aynı kadroda oynamaz..

İki takım da birbirine diş geçiremedi..

1'er puanla yetindi..

İlginç olan bir diğer noktaysa Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic kurtarış yapmadı..

Bakalım Milli maç arasından sonra neler yaşanacak?

Fenerbahçe ve Adana Demirspor'a başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar