Ersun Yanal Süper Lig'e geri dönüyor: İşte yeni takımı!

Ersun Yanal Süper Lig'e geri dönüyor: İşte yeni takımı!
Süper Lig'in tanınan teknik adamlarından Ersun Yanal'ın iki yıllık ara sonrasında yeniden bir Süper Lig takımı çalıştıracağı iddia edildi. Tecrübeli çalıştırıcının Galatasaray maçı sonrası takımdan ayrılan Alanyaspor teknik direktörü Francesco Farioli'nin koltuğunu devralması bekleniyor.

Bu sezon ligde beklediğini bulamayan kulüpler arasında yer alan Alanyaspor''da İtalyan Hoca Francesco Farioli ile yollar ayrıldı.

Galatasaray ile oynana hazırlık karşılaşmasından da mağlubiyet ile ayrılan Farioli yönetime istifasını sundu. Bu gelişme üzerine ise bir dönem Fenerbahçe başında şampiyonluk sevinci de yaşayan Ersun Yanal''ın görevi devralacağı iddia edildi.

Akşam''da yer alan habere göre, İtalyan futbol adamının depremzedelere destek amacıyla Galatasaray ile oynanan hazırlık maçı sonrası oyuncularına veda ettiği öğrenildi. Ağustos 2020''de Alanyaspor''da Çağdaş Atan''ın yardımcısı olarak Türkiye kariyerine başlayan 33 yaşındaki teknik direktör, Fatih Karagümrük''te teknik direktör olarak görev almasının ardından Akdeniz ekibine dönmüştü.

Francesco Farioli yönetimindeki Alanyaspor, bu sezon ligde 22 maçta 6 galibiyet, 7 beraberlik, 9 mağlubiyet aldı. Akdeniz ekibi, 25 puanla 11. sırada yer alıyor.

1.55 PUAN ORTALAMASI YAKALADI

Aralık 2021''de Bülent Korkmaz''ın yerine göreve başlayan Farioli, Alanyaspor''da 47 maça çıktı ve 21 galibiyet, 10 beraberlik, 16 mağlubiyet alarak 1.55 puan ortalaması yakaladı.

RESMİ OLARAK AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Francesco Farioli''nin Alanyaspor ile yollarının ayrıldığı bugün resmi olarak açıklanacak. Genç İtalyan teknik adamın kariyerine Avrupa''da devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sezon sonuna kadar dinlenmeyi düşünen Farioli gelecek sezon için hazırlıklarına başlayacak.

Son olarak Antalyaspor''u çalıştıran Ersun Yanal Alanyaspor''un gündemine gelen ilk isim oldu. Güney ekibi tecrübeli hocayla prensip anlaşmasına vardı. Antalya''da bulunan Ersun Yanal''ın bugün Başkan Hasan Çavuşoğlu ile görüşerek resmi imzayı atması bekleniyor.

TRABZON VE FENERBAHÇE''DE GÖREV YAPTI

Kariyerine Denizlispor''da başlayan 61 yaşındaki teknik adam Ankaragücü, Gençlerbirliği, Milli takım, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, 2 kez Fenerbahçe, Trabzonsopr ve Antalyaspor''da görev almıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar