Erkek şiddeti her yerde! Milli voleybolcu Hande Baladın'a asitli tehdit

Erkek şiddeti her yerde! Milli voleybolcu Hande Baladın'a asitli tehdit
Filenin Sultanları'nın başarılı oyuncusu Hande Baladın, takıntılı bir kişinin kendisini, “Yüzüne asit atacağım. Senden intikam almadan ölmeyeceğim” ifadesiyle tehdit etmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Daniele Santarelli önderliğinde FIVB Milletler Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Filenin Sultanları, tüm Türkiye’yi gururlandırdı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın şampiyon kadrosunda bulunan, Eczacıbaşı Dynavit oyuncusu Hande Baladın, şampiyon olduktan 3 gün sonra sosyal medyadan tehditler almaya başladığını belirterek savcılığına yolunu tuttu.

Sabah'ta yer alan habere göre Mustafa N. isimli şahıs Instagram'da voleybolcuya, oynadığı Eczacıbaşı takımına ve sponsor firmaya yönelik "Sizin isminizin kurtuluşu yok. Birinizden birine zarar vermezsem sizden beter olayım" şeklinde paylaşımda bulundu.

Mustafa N, tehditlerini ileri bir boyuta taşıdı.

SİSTEMATİK TEHTİT

Mustafa N., Baladın'a yönelik "Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım bundan dahi korkmuyor. Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok" şeklinde ifadeler kullandı.

Baladın, can güvenliğinden endişe duyduğunu belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Dilekçesinde, şampiyonluğun hemen ardından tehditlere maruz kaldığını belirten Baladın, "Can güvenliğim yok. Sistematik bir şekilde mesaj atıyor. Korkuyorum" dedi ve suç duyurusunda bulundu.

BERGEN VE NİCELERİ

Türkiye’de uzun yıllardır erkeklerin kadınlara yönelik, asitli saldırıları gündeme gelmekte.

Bergen sahne adıyla bilinen Belgin Sarılmışer, Halil Serbest tarafından kezzap(nitrik asit) saldırısına uğramıştı.

Özellikle son 20 yıldır kadına yönelik şiddet ve tacizler artmakta, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ardından şiddet olayları neredeyse her gün gündeme gelmekte.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar