Erkek çobana keçi ve koyunları kaybedince cinsel saldırıda bulunmuşlardı: 14'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar

Erkek çobana keçi ve koyunları kaybedince cinsel saldırıda bulunmuşlardı: 14'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar
Konya'da yaşanan olayda 2 koyun ve 1 keçiyi kaybetmiş olan 22 yaşındaki İ.B. isimli erkek çobanı sürü sahipleri önce dövmüş, ardından cinsel saldırıda bulunmuştu. Sürü sahipleri olan 42 yaşındaki İ.K. ve 37 yaşındaki H.O., 14 yıl 8’er ay hapis cezasına mahkum edildi.

Keçi ve koyunları kaybeden çobana cinsel saldırıda bulunmuşlardı: Aldıkları ceza belli oldu

Korkunç olay, 2022 senesinin Mayıs ayında Beyşehir ilçesinde yaşandı. İ.K. ile ortağı H.O.'nun sürüsünü otlatmakta olan ve ağılda bakan İ.B., baktığı 1 keçi ve 2 koyunu kaybetti. İ.K. ve H.O., çobandan kaybolan hayvanların parasını ödemesini isterken, çoban ise parayı ödeyemeyeceğini söyledi.

Çobanın cevabı sonrası İ.K. ile ortağı H.O., İ.B.,’yi dövdü ve cinsel istismarda bulundu. Çeşitli zamanlarda yaşanan cinsel saldırıları cep telefonu ile kayda da alan şüpheliler, çobanı ise bu görüntüleri yaymakla tehdit etti.

Ayrıca H.O., çoban İ.B.’nin 12 Aralık 2023 tarihine dek yanında kalacağına dair bir belge imzalattı ve yanında kalmaması durumunda da 20 bin ila 50 bin lira arasında para ödeyeceğini belirten ifadeleri belgeye yazdı.

TELEFONUN ARIZALANMASIYLA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

İ.K.'nın cep telefonunda arızalanma yaşandı. Telefonunda yaşadığı arızayı gidermesi amacıyla arkadaşı M.O.'dan yardım istedi. M.O. arızayı gidermek için telefonu incelerken kamera kayıtlarını buldu. Bunun üzerine M.O., arkadaşları Ö.K., M.G.’yi çağırıp, İ.K. ve H.O.’yu dövdü ve ellerini bağlayıp jandarmaya teslim etti.

İ.K. ile H.O., sevk edilmiş oldukları Beyşehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

ŞİKAYETÇİ OLURSAM GÖRÜNTÜLERİ YAYARIZ DEDİLER

İ.B., savcılıkta verdiği ifadesinde “Kaybolan koyun ve keçinin parasını benden istediler. Veremeyeceğimi söylemem üzerine ikisi de bana cinsel saldırıda bulundular. Beni buna mecbur etmeye çalıştılar, cep telefonuyla kaydettiler. Karton kağıt üzerine bir sözleşme imzalattılar. Kur’an-ı Kerime el bastırarak 'Ablamı ve annemi de size getireceğim' diye yemin ettirdiler. " dedi.

İ.B. ayrıca kendisini dövdüklerini söyleyerek "Şikayetçi olursam görüntüleri sosyal medyada yayınlayacaklarını söyleyerek şantaj yaptılar. Zaman zaman kadın kıyafetleri de giydirerek cinsel saldırıda bulundular. O yüzden şikayetçi olamadım” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar