Erkan Baş: ''Sinan Ateş'in katillerini bulmak hepimizin sorumluluğudur''

Erkan Baş: ''Sinan Ateş'in katillerini bulmak hepimizin sorumluluğudur''
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in failleri hakkında açıklamalarda bulundu.

30 Aralık 2022 tarihinde, Ankara''da bir apartman çıkışında iki motosikletli saldırganın açtığı ateş sonucu vurularak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, siyasetin gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. 

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nun Ateş''in eşini CHP Genel Merkezi''nde ağırlaması ve "Hayatım boyunca yanımdan ayırmayacağım" sözleri ile cinayetin en ince ayrıntısına kadar araştırılacağına yönelik söz vermesinin ardından, bir açıklama da TİP Başkanı Erkan Baş''tan geldi.

Halk TV''de Bengü Şap Babaeker ve İsmail Küçükkaya''nın sorularını yanıtlayan Baş, Sinan Ateş suikastı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Baş, cinayetin işlendiği yerin Ankara''nın göbeği olduğunu ve katledilen kişinin iktidar ortağı partinin mensubu olduğunu vurgulayarak, MHP''ye yakın isimlerden tek bir ses çıkmadığının altını çizdi.

Cinayetin tüm ayrıntılarının ortaya çıkmadığını belirten Baş, faillerin ve arkasındaki organizatörlerin toplum vicdanında yargılanması gerektiğinin şart olduğunu ifade etti.

"KATLEDİLEN KİŞİ, İKTİDAR ORTAĞI PARTİNİN MENSUBU, TEKBİR SES ÇIKMIYOR"

"Ankara''nın göbeğinde bir cinayet işleniyor. Katledilen kişi iktidar ortağı partinin mensubu, çevresinde ve oradan tek bir ses çıkmıyor."

"DÜŞMANINIZ BİLE OLSA AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLERSİNİZ

"Baş sağlığı dilenmedi. Düşmanınız olsa birisi böyle pusu kurularak öldürüldüğünde ailesine, yakınlarına baş sağlığı dilersiniz. O andan itibaren şüphelidir olay."

"BU SADECE SİNAN ATEŞ AİLESİNİN PROBLEMİ OLAMAZ"

"Bu cinayetin tüm ayrıntılarının ortaya çıkması hepimizin sorumluluğudur. Bu sadece Ateş ailesinin problemi olamaz. Siz, siyasi nedenlerle farklılaştığınız insanın öldürülmesine sessiz kalıyorsanız bu ortak bir olaydır."

"FAİLLERİN VE ORGANİZATÖRLERİN HESAP VERMESİ GEREKİYOR"

"Hem faillerin hem arkasındaki organizatörlerin, toplum vicdanında yargılanması gerekiyor. Adalet önünde hesap vermesi gerekiyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar