Erhan Usta'dan Ali Babacan'a destek!

Erhan Usta'dan Ali Babacan'a destek!
Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın işsizlikle ilgili açıklamaları tartışılmaya devam ederken, dikkat çeken bir de destek geldi.

ÜMİT KARADAĞ / GÜNBOYU

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programına konuk olan eski Başbakan Yardımcısı ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan işsizlikle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Genç işsizlik şu anda %27,4. Daha önce böyle bir oran görmemiştik” diyen Babacan “TÜİK’in istatistik açıkladığı ilk günden bugüne baktığımızda genç işsizlik en yüksek oranda, diğer genel işsizlik en yüksek oranda” ifadelerini kullanmıştı.

BABACAN’A İTİRAZ

Doğruluk Payı sitesinde yer alan Emincan Yüksel’in analizinde Babacan’ın yaptığı açıklamaların doğru olmadığı iddia edildi. Yüksel, “Genel işsizlik ve genç işsizlik oranı TÜİK tarihinde açıklanan en yüksek oranları değil” derken Babacan’ın Dışişleri Bakanlığı görevi yaptığı 2009 yılına dikkat çekti. Yüksel, 2009 yılının ilk 3 ayı hem genel işsizlik oranının hem de genç işsizlik oranının en yüksek aylar olduğunu ileri sürdü.

“BU DEĞER, TARİHSEL SERİDE REKORDUR”

Babacan’ın işsizlikle ilgili değerlendirmelerine MHP eski Grup Başkanvekili ve Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan destek geldi. “Genç işsizliğin ham veride 27,4 oranında ölçüldüğü 2019 ağustos ayında, mevsim etkilerinden arındırılmış (bütün ayların birbiriyle karşılaştırılması sağlayan) şekilde gözlenen işsizlik 27,3'tür” olduğunu belirten Usta, “Bu değer, tarihsel seride rekordur. Doğruluk Payı’nın analizi yanlıştır” açıklamalarında bulundu.

ekj019pxsaedd3j.png

YENİ PARTİYE GEÇMESİ BEKLENİYOR

MHP'den ihraç edilen Usta, Bağımsız Samsun Milletvekili olarak TBMM'de görevine devam ediyor. Usta'nın Babacan'ın kuracağı yeni partiye geçeceği ve üst düzey bir görevde yer alacağı söyleniyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar