Erdoğan'ın 'Sürtük' ifadesini yayınlayan kanallar için flaş öneri

Erdoğan'ın 'Sürtük' ifadesini yayınlayan kanallar için flaş öneri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün gerçekleştirdiği grup toplantısı sırasında sarf ettiği bazı ifadeler tartışma yarattı. Gezi protestosuna katılanlar için 'Sürtük' ifadesini kullanan Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşçı, Erdoğan'ın açıklamasını yayınlayan kanallar için ''6112 sayılı yasanın 8/1/m ile n bendinde düzenlenen yayınlarda “kaba, argo ve müstehcen” ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelemeli'' dedi.

RTÜK ÜYESİNDEN ERDOĞAN'IN SÜRTÜK İFADESİ HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

AKP Grup Toplantısı''nda konuşan Erdoğan''ın Gezi Parkı protestolarına katılanlar için kullandığı ifadeler gündeme oturdu. Konuşmasının bir bölümünde konuyu Gezi''ye getiren Erdoğan, "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor"  ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu gelişme üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, Erdoğan''ın ifadelerini ekrana yansıtan kanallar için flaş bir öneri getirdi.

Taşçı''nın bu açıklaması sonrası RTÜK''ün bir diğer devlet kurumu olan TRT''ye ceza mı vereceği ise merak konusu oldu.

İlhan Taşçı''nın açıklaması şöyle:

Siyasilerin faaliyetlerini denetlemeye başlayan RTÜK, Geziye katılanlara “sürtük” diyen CB Erdoğan’ın konuşmasını canlı veren kanalları 6112 sayılı yasanın 8/1/m ile n bendinde düzenlenen yayınlarda “kaba, argo ve müstehcen” ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelemeli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar