Erdoğan'ın ardından Soylu'dan da 'Suriyeli göçmen' açıklaması

Erdoğan'ın ardından Soylu'dan da 'Suriyeli göçmen' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar davetinde yaptığı 'Suriyeli göçmen' açıklamasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 'Bayram ziyaretine giden göçmen' başlığı altında yapılan eleştirilere dair harekete geçildiği anlaşılan AKP tarafında Soylu, Suriyelilerin ülkelerine bayram ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ilk kez bir kısıtlamadan bahsetti.

ERDOĞAN'IN ARDINDAN SOYLU'DAN DA 'SURİYELİ GÖÇMEN' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli sığınmacıların bayramda ülkelerine gidişleri ve ardından Türkiye''ye dönüşleri hakkında olarak "Bayram gidişine müsaade etmeme konusunda kısıtlama hazırlığımız var" dedi.
 
Soylu, "1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır. 700 bini aşkın göçmen Avrupa''ya geçti. Türkiye''de yabancı düşmanlığını körüklemek isteyenler her seçim öncesinde harekete geçiyor" dedi.
 
"FARKLI BİR ÜSLUP SÖZ KONUSU DEĞİL"
 
Soylu, gidenlerin dönüşü hakkında, "Başından itibaren açıklamada izlenen politikalardan farklılık yok. Bu konuda MHP''nin göç politikasının da okumuş biri olarak söylüyorum, farklı bir üslup söz konusu değil" ifadelerini kullandı.
 
Soylu, bugüne kadar ülkesine dönenlerin sayısının 500 bin olduğunu söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar