Erdoğan ve Reisi'den ortak basın toplantısı: Flaş terör açıklaması!

Erdoğan ve Reisi'den ortak basın toplantısı: Flaş terör açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi, görüşmelerinde sonra bir basın toplantısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan İran Cumhurbaşkanı olan Reisi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

aa-20240124-33521008-33520996-turkish-president-erdogan-iranian-president-raisi-joint-press-conference-in-ankara-001.jpg

Daha sonra iki ülke heyetlerinin de katılımıyla düzenlenen Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı'ndan sonra çeşitli anlaşmaların imza törenine geçildi.

Türkiye ile İran arasında, enerji, serbest bölgeler, medya, kültür, demir yolu taşımacılığı ve sürücü belgelerinin karşılıklı olarak tanınması gibi konuları içeren 10 tane anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Kirman'da 3 Ocak'ta meydana gelen menfur terör saldırısını lanetliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelede İran'ın yanında olduğunu ifade etmek istiyorum.

Konsey toplantımız kapsamında aldığımız kararların bölgemizin istikrarı için önem taşıdığına inanıyoruz. Gazze ve işgal edilmiş Filistin toprakları başta olmak üzere İsrail saldırılarını ele aldık. Birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. 30 milyar dolar ticaret hedefi bağlamında ilerleme kaydettik. Bu kulvarda daha hızlı koşmamız gerektiğinin farkındayız.

TERÖRLE MÜCADELEDE ORTAK ADIMLAR

Terörle mücadelede İran'ın desteğinin artarak devam etmesi gerektiğini bir kez daha vurguladık. Ülkelerimizin ve bölgemizin güvenliğini hedef alan PKK/PYD/YPG ve PJAK'a karşı işbirliğimizin daha da güçlendirilmesinin önemine değindik. 10 yeni anlaşmaya imza attık.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar