Erdoğan uçakta konuştu: Yerel seçimler için o tarihi işaret etti

Erdoğan uçakta konuştu: Yerel seçimler için o tarihi işaret etti
Macaristan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim belediye başkan adaylarını duyuracakları tarihi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Avrupa Birliği'nin, Ukrayna ve Moldova’yla katılım müzakerelerini başlatmasına rağmen Türkiye'nin yıllardır bekletildiğini sorusunu yanıtlayan Erdoğan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Adaylık statüsü vermenin üyelik anlamına gelmediğini vurgulayan Erdoğan, “Avrupa Birliği’nin, bundan sonra Türkiye’nin konumunu iyi değerlendirmesi lazım. Avrupa Birliği’ne katılmaya birçok üye ülkeden daha hazır durumda bulunan Türkiye’nin, yıllardır siyasi engellemeler nedeniyle kapıda bekletilmesi yanlıştır” ifadelerini kullandı.

"AB ARTIK YANLIŞTAN VAZGEÇMELİ"

Türkiye’nin gerek stratejik gerek ekonomik potansiyeli anlamında Avrupa Birliği’ne üyeliği elde etmiş olması gerektiğini belirten Erdoğan, çeşitli bahanelerle oyalanıldığını söyledi. Erdoğan Avrupa Birliği’nin artık yanlıştan vazgeçmesi gerektiğini savundu.

"HAMAS DENİNCE FİLİSTİN KONUŞULUYOR"

İsrail'in Gazze'deki işgali hakkında da konuşan Erdoğan, Hamas hakkındaki görüşlerini tekrarladı.

Hamas'ın terör örgütü olmadığını yineleyen Erdoğan, şunları aktardı: “Söyledim. Yine söylüyorum. Bir siyasi parti olarak da kazanacakları hakların mücadelesini vermektedirler... El Fetih ile Hamas’ın birbiriyle barışık yaşaması şart. Şu anda Hamas denince Filistin konuşuluyor. Demek ki bunlar birbiriyle adeta et ve kemik gibiler. Bizim şu anda bu birlikteliği korumak ve bu birliktelikle beraber de inşallah bu işi bir sonuca kavuşturmanın gayreti içinde olmamız lazım"

"ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, UYARACAĞIZ"

İslam ülkelerinin Gazze'deki katliamlara sessiz kalmasına da değinen Erdoğan, "Herkes kendinden sorumludur. Başkalarının sessizliğinin hesabını biz vermeyeceğiz. Biz ‘durmak yok, yola devam’ diyoruz, çok çalışacağız, uyaracağız" diye konuştu.

YEREL SEÇİM MESAJI

Yerel seçimlerde adaylık çalışmalarının devam ettiğinian altını çizen Erdoğan, kendi ittifaklarının sağlam olduğunu söyleyerek, "Bizde kavga, gürültü yok, rahatız. Ama diğer ittifaktaki durumu zaten izliyorsunuz, benim size anlatmama gerek yok" şeklinde konuştu.

ARALIK SONUNU İŞARET ETTİ

Aday belirleme çalışmaları için görüşmelerin sürdüğünü de ifade eden Erdoğan, çalışmaların sonuçlanması için ay sonunu işaret ederek "Ay sonuna kadar da peyderpey aldığımız bu temayüllerin neticelerini açıklamaya başlayacağız" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar