Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Erdoğan, Trump karşısında zafer kazandı mı?

Tele 1 TV'de Merdan Yanardağ, Namık Kemal Zeybek'in sözlerini referans alarak Zeybek'e ABD'lilerin AKP kuruluşunda kendisine teklif götürdüğünü ifade etti.

Yazımın girişi daha sona ermedi. Kanal 7'de eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Erdoğan Başbakan olmadan ABD'deki Yahudi kuruluşlarını bağladığını Kanal 7'ye çıkıp söylediğini dile getirmişti.

Buna benzer birçok anektodu sayabiliriz. Ama bu satırlar yetmez.

Erdoğan o meşhur mektubu Trump'a benzer bir şekilde iade edecekti. Etmedi. Ama havuz medyası ve trol çetesi durur mu hiç? Hepsi birden aynı ağızla zafer kazandık hüloğğğ dediler.

Hele ki trol haber siteleri veya havuz medyası üç beş tane radikal ABD basınını kendilerine referans gösterip 'Trump'tan Erdoğan istediğini aldı' diye manşet attılar.

İnanılır gibi değil. AKP Genel Başkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump'tan ne aldı? Hiçbir şey. Aldı diyorsanız FETÖ iadesi konusunun 'K' si açıldı mı hiç? Elbette Hayır!..

Kuruluşunda ABD olan neoconların partiyi oluşturduğu AKP, ABD'ye başkaldıramaz. Hele ki ABD'de Halkbank davası sürerken.

ABD'ye başkaldıracak ve Trump'un çıkarlarını bozacak kişi veya parti İncirlik Üssü'nü açık tutmaz veya diğer ABD üslerini de kapatır.

Bir AKP'nin avukatı ekran süsü PROF var. Hoca AKP'yi savunacağım derken kendinden geçiyor adeta göbeği çatlıyor.

Bu gözlüklü hoca öyle goygoycu ki neredeyse Tayyip Bey, 3. cihan harbini kazanmış eşsiz bir lider.

Bu gözlüklü goygoycu PROF hocanın bilmesi gereken husus: Çörçil; 1. Dünya Savaşı'nı kazanmış, ama sonrasında ilk seçimlerde kaybetmiş bir liderdir. Bu kadar abartma be hoca. Üstelik de bu savaş değil, terörle mücadele.

Bir tane terörist başını öldürememiş Erdoğan, geçtiğimiz günlerde canlı yayında IŞİD ele başısı Bağdadi'yi öldüren Trump karşısında mı zafer kazandı? FETÖ elebaşısı iade mi edildi? YPG terör örgünün ele başısı Mazlum Kobani, Trump - Erdoğan görüşmesi sonrasında çizildi mi? Hayır!..

Bu görüşmede zafer demek insan aklıyla alay etmektir.

MEDYA İĞNESİ!

Havuzun tırnak içinde 'en zeki' gazetecisi değil 'GASTECİ' si Hanfendi, Trump'a bir soru sordu. 'Siz gazeteci olduğunuzdan emin misiniz?' diye Trump cevap verdi. Elin ecnebisi bile havuz medyasının kalitesini bu diyalogdan sonra anladı.

Tele 1 TV'de meslek büyüğümüz Can Ataklı eski günlerdeki gazeteciliği anlatırken eski Başbakanların, Cumhurbaşkanlarının her medya kuruluşundan onların patronlarının masraflarını karşılamak şartıyla bir muhabir, bir köşe yazarının istendiğini söyledi. Şimdi ise Ataklı, Cumhurbaşkanı'nın istediği isimleri uçağa binip ve soruların ellerine tutuşturulduğunu söyledi. Can abi; o zamanlar 'Şu haber, neden biz de yok?' diye birbirimizle yarışır, gazetecilik yapardık diyor. Şimdi ise bir tanesi bile yok diyor.

Evet Can abi. Sizin zamanında bu mesleğin ve gazetecilerin değeri vardı. Ama şimdi gazetecilik maalesef 'GASTECİLİĞE' yani birilerinin 'GAZ' alma işine dönüştürdükleri için mesleğin durumu bugün içler acısı. Ama inşallah ileride hep beraber bugünkü 'GASTECİLİĞİ' gerçek anlamda tekrar gazeteciliğe dönüştüreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları