Erdoğan talimat verdi: Devlet Bahçeli ikna edilsin

Erdoğan talimat verdi: Devlet Bahçeli ikna edilsin
Reuters ajansına konuşan bir Türk yetkili, İsveç'in NATO üyeliği kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan veya hükümetten üst düzey bir ismin MHP ile görüşeceğini belirti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından Cumhur İttifakı’nın bileşeni MHP lideri Devlet Bahçeli’ye iplerin gerildiği iddia edilmişti.

Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Bahçeli'nin ikna edilmesi için çalışma başlatıldığını öne sürdü

İsveç'in üyelik sürecinin TBMM'de onaylanması için 'zaman gerektiğini' söyleyen Türk yetkili, "Cumhurbaşkanı ya da hükümetten üst düzey bir yetkilinin MHP ile teması olacak” dedi.

İsveç’in üyelik süreci için biraz zaman gerekebileceğeini aktaran yetkili, "Bahçeli'nin açıklamaları bugüne kadar atılan adımlarla tam olarak örtüşmemektedir. Perde arkası gelişmeler ve alınan kararın gerekçesi Bahçeli ve diğer MHP yöneticilerine iletilecektir” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Erdoğan’ın İsveç kararının ardından konuşan Bahçeli, "İsveç'le bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Böylesi bir acizliğe nasıl göz yumacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye zillete tamam mı diyeceğiz?" diyen Bahçeli, sözlerini "Nitekim karar Sayın Cumhurbaşkanımızdır" ifadeleriyle noktaladı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar