Erdoğan sinyali vermişti: Hükümet yetkilisinden asgari ücretle ilgili yeni açıklama

Erdoğan sinyali vermişti: Hükümet yetkilisinden asgari ücretle ilgili yeni açıklama
AKP'li Numan Kurtulmuş, asgari ücret ve emekli-memur zamlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, Erdoğan'ın maaş zamları çıkışına eklemelerde bulundu.

HÜKÜMET YETKİLİSİNDEN ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

Geçtiğimiz temmuz ayında maaşlara ara zam yapılmış, asgari ücret 5.500 TL''ye çıkarılmıştı. Fakat enflasyon ve temel harcama kalemlerine gelen zamlar ile bu zam da eridi.

Ara zam gelmesiyle aralık ayında açıklanacak maaş zamları için yeni yıl işaret ediliyordu. Bu söylemin aksi bir açıklama, Erdoğan''dan geldi.

Erdoğan, asgari ücret çalışması için şunları söyledi:

"Asgari ücretten, memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız. Sosyal desteklerde ölçümüzü yoksulluk olmaktan çıkararak, ihtiyaç ve hak temelli bir anlayışla ülkemizin imkanlarını her bir insanımızla paylaşacak kuşatıcı bir sistem kurduk."

Bu açıklamadan sonra kafalarda, "yeni zammın oranı, asgari ücret ve memur-emekli maaşlarında aynı mı olacak?" sorusunu beraberinde getirmişti.

AKP''li Numan Kurtulmuş, konuya açıklık getirdi.

Asgari ücret konusundaki soru üzerine Numan Kurtulmuş, "Bu yılın sonu, önümüzdeki yılın başında bütün bu fiyat artışları göz önünde bulundurularak vatandaşımızın alım gücünü azaltmayacak ve herkesi tatmin edecek, herkesin ''Bu doğru oldu'' diyeceği bir sonuç için çalışmalar yapılacak. Herkesi tatmin edecek önemli bir asgari ücret açıklamasının olacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

"Asgari ücrete yapılacak zam yine memur zammıyla benzer orantıda mı olur?" sorusuna karşılık ise Kurtulmuş, "Geçen sene öyle oldu, bu sene de doğru olan budur. Böyle bir yükseliş her iki tarafta da olur" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar