Erdoğan resmen açıkladı: İşte Türkiye'nin sandık başına gideceği tarih!

Erdoğan resmen açıkladı: İşte Türkiye'nin sandık başına gideceği tarih!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından 2023'te yapılacak genel seçimler için tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe''de gerçekleşen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 2023 yılında yapılacak genel seçimler için tarih veren Erdoğan, "14 Mayıs seçim için en uygun tarih. Meclis''te 5''te 3 çoğunlukla karar alınamazsa Cumhurbaşkanı olarak kararı alıp süreci başlatacağız" açıklamasında bulundu.

"Mecliste gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde, seçimlerin 14 Mayıs''ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp süreci başlatacağız" diyen Erdoğan, 10 Mart''ta seçim kararı alacağını ve Yüksek Seçim Kurulu''nun (YSK) 60 günlük seçim sürecini fiili olarak başlatacağını duyurdu.

"GÜNCELLEME İHTİYACI DUYDUK"

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin normal tarihinin 18 Haziran 2023 olduğunu anımsatan Erdoğan, "Bu tarihi hem Kurban Bayramı arifesine ve dolayısıyla hac dönemine hem üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın sınav takvimine hem de ilk ve ortaöğretim okullarımızın tatiline denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk." dedi.

"NATO''YA GİREMEZSİNİZ"

Geçtiğimiz günlerde İsveç''teki Türkiye Büyükelçiliği''nin önünde Kur''an yakma provokasyonu hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Büyükelçiliğimiz önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenler NATO''ya üyelik başvuruları konusunda bizden herhangi bir hayırhahlık beklemesin. Bu zihniyet bir haçlı zihniyetidir. Eylemin bizim elçiliğimizin önünde olması da hamdolsun yıllardır Avrupa''da İslam denilince Türk sözcüğünün akıllara gelişinin bir tezahürüdür. Bizim mukaddes kitabımız, bir namussuz, şerefsiz, haysiyetsiz, meczup tarafından yakılarak zarar görecek bir kitap değildir.

İsveç''e de söylüyoruz, bunu yapan namussuz, polis koruması içerisinde bu adiliği yapıyor ve bir tane görevli bile müdahale etmiyor. İsveç, sakın ama sakın bu şartlar altında NATO başvurusunu onaylayacağımızı düşünmesin. Teröristler caddelerinde kol gezerken, İslam düşmanları ülkelerinde elini kolunu sallayarak bizim kutsallarımıza saldırırken biz asla İsveç''in NATO''ya girişine evet demeyeceğiz. İsveç''e tavsiyem, kendi güvenliğini sağlamak istiyorsa ülkesinde beslediği bu teröristlere, ırkçılara ve İslam düşmanlarına İsveç savunmasını emanet edebilir" ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar