Erdoğan Özgür Özel ile yapacağı görüşmede hangi teklifte bulunacağını açıkladı

Erdoğan Özgür Özel ile yapacağı görüşmede hangi teklifte bulunacağını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile yapacağı görüşme hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Irak dönüşü, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel ile yapacağı görüşme hakkında konuşan Erdoğan, "Şu an itibarıyla henüz böyle bir randevu talebi gelmiş değil. Fakat olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Özel'le görüşmesi durumunda 'yeni anayasa' için teklifte bulunacaklarını bildiren Erdoğan, "Sayın Özel'in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

aa-20240420-34321142-34321132-chp-yerel-yonetimler-calistayi.jpg

“Dünyada birçok alanda değişimden söz ediliyor. Sosyolojiler, teknolojiler, iklimler ve daha birçok zemin çok hızlı değişiyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Bunu ayak uydurmak için de Türkiye'nin eskinin darbe ruhunu özünde barındıran anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir”

BAHÇELİ’YE DESTEK VERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimleri sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, İstiklal Marşı'nın okutulmaması, Türk Bayrağı'nın indirilmesi ve Atatürk ile Erdoğan'ın fotoğrafına hakaret eden DEM Partililere yönelik çok ağır sözlerle yanıt verdi.

devlet-bahceli-aa-2137195.jpg

"BEDELİNİ DE ÖDEMEYE HAZIR OLMALIDIR"

İçişleri Bakanlığı'nın konuyu kapsamlı bir şekilde incelediğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin temsil ettiği değerlere yapılan saygısızlığın birlik ve bütünlüğe zarar verdiğini söyledi.

Erdoğan, "Teröre destek vermek, terörle müşterek hareket etmek bizim değerlerimize saldırıdır" diyerek, bu tür eylemlerin hukuk devletinde cezasının olduğunu söyledi.

Türkiye'nin farklı etnik kökenlere sahip vatandaşlarının eşit olduğunu ve birlikte yaşamak zorunda olduklarını belirten Erdoğan, anayasanın hükümlerine uymayanların bedelini ödemeye hazır olmaları gerektiğini vurguladı.

aa-20240423-34349879-34349878-cumhurbaskani-erdogan-irak-donusu-ucakta-gazetecilerin-sorularini-yanitladi-1.jpg

Erdoğan, “Birliğimize ve bütünlüğümüze böylesine kışkırtıcı eylemlerle el uzatmaya kalkanlara bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz. Buna bir defa herkesin hazır olması gerekir. Sayın Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamalar Anayasa hükmünün icrasından başka bir şey değildir. Aynı durum şu anda benim için de geçerlidir. Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Sur Belediyesi'ndeki mazbata töreni sonrası makam odasına giriş esnasında DEM Parti yöneticiler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret içerikli söylemlerde bulunmuştu.

Öte yandan Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında ise Türk Bayrağı'nın kaldırıldığı öne sürülmüştü.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar