Erdoğan: "Kur'an derslerinin boş geçtiğine şahidim"

Erdoğan: "Kur'an derslerinin boş geçtiğine şahidim"
İlahiyat öğrencilerine ve mezunlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmen bulmada sıkıntı yaşıyoruz. İlahiyat mezunları öğretmen olmaya teşebbüs etmiyor. Birçok imam hatipte Kur'an derslerinin boş geçtiğine şahidim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'ne katıldı.

Beştepe'deki törende konuşan Erdoğan, "Dindar nesil" vurgusunda bulundu.

İlahiyat öğrencilerine ve mezunlarına hitap eden Cumhurbaşkanı, dindar bir neslin yetiştirilmesi durumunda sokakta tinerci, hırsız ve alkolik görülmeyeceğini ya da minimize olacağını ifade etti.

"GENÇLİK BİLECEK Kİ ALKOL HARAMDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi biz, dindar bir gençlik dedik, imam hatipliler bile bana saldırdır. Dindar bir gençlik istiyoruz dediğim için. Bugün yine aynısını söylüyorum. İnşallah dindar bir gençlik, dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek. Bunu başardığımız takdirde; çarşıda, sokakta, pazarda tinercisini görmeyiz. Hırsızını görmeyiz veya minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz. Niye? Çünkü dindar gençlik bilecek ki alkol haramdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmam hatip eğitiminin yaygınlaştırılmasını acı bir süreçle hatırlıyoruz. İmam hatip kapısında kızlarının neler çektiğini bilen bir baba olarak bunları yaşadık. Rabbim bunları tekrar göstermesin.

KUR'AN DERSLERİ BOŞ GEÇİYOR

Bir büyüğünüz ve cumhurbaşkanınız olarak sizlerden bir ricada bulunacağım. Neden ilahiyat mezunları öğretmenlik yapmada tereddüt yaşarlar. Öğretmen bulmada sıkıntı yaşıyoruz. İlahiyat mezunları öğretmen olmaya teşebbüs etmiyor. Birçok imam hatipte Kur'an derslerinin boş geçtiğine şahidim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar