Erdoğan, Kızılay'ın depremde çadır sattığını 3 ay sonra fark etti!

Erdoğan, Kızılay'ın depremde çadır sattığını 3 ay sonra fark etti!
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından "Kızılayımıza saldıran, birçok STK'larımıza saldıran bu dalkavuklara, asla kulak asmayın" diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kızılay'ın çadır skandalından rahatsız olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Erdem / Günboyu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce kaydedilmiş bir bant yayında gençlerin sorularını yanıtladı.

Gazeteci Murat Ağırel'in haberi sonrasında ortaya çıkan Kızılay'ın çadır satmasına ilişkin skandal hakkında bir gencin sorduğu soruya yanıt veren Erdoğan, "Bu konu tabi beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez" dedi.

KEREM KINIK HAKKINDA KONUŞMADI

Erdoğan, konu hakkındaki sözlerine "Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle de çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir." ifadelerini kullanarak devam ederken, bugüne kadar AKP'den çok sayıda yetkilinin ve bakanların eleştirdiği Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkında ise açıklama yapmaktan kaçındı.

KIZILAY'I ELEŞTİRENLERE 'DALKAVUK' DEMİŞTİ

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından günler sonra afet bölgesine giden Erdoğan, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında Kızılay'ın yetersiz kaldığını söyleyen vatandaşlara sert ifadelerle yanıt vermişti.

Erdoğan, Kızılay skandalının ardından 27 Şubat'ta yaptığı açıklamada "Birliğimize, beraberliğimize, kardeşiliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Ama dalkavuklara asla kulak asmayın. Bir taraftan AFAD'a saldıran, bir taraftan Kızılayımıza saldıran, birçok STK'larımıza saldıran bu dalkavuklara, asla kulak asmayın. Sizinle yan yana olan kim, sizlerle beraber bu yolda yürüyen kim. Onlarla beraber milletçe bu dirayeti gösterdiğimiz müddetçe Allah'ın yardımıyla hiçbir felaket hiçbir saldırı, hiçbir tuzak bizi yıkamaz" demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar