Erdoğan imzaladı: 2 üniversitesi ile ilgili flaş karar

Erdoğan imzaladı: 2 üniversitesi ile ilgili flaş karar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan bazı fakültelerin kurulması ile fakülte ve yüksekokulun kapatılmasına yönelik kararlar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biri olan Fırat Üniversitesi'nde bazı değişikliklere gidildi. Bu kapsamda, İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi'ne dair önemli bir karar alındı.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nin adı, alınan kararla birlikte "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" olarak değiştirildi. Bu adımın, fakültede yapılacak olan çeşitli düzenlemeler ve geliştirmeleri de beraberinde getirmesi bekleniyor.

Öte yandan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Harran Üniversitesi'nde de önemli değişikliklere imza atıldı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde Siyasal Bilgiler Fakültesi kurulurken, Harran Üniversitesi'nde ise Turizm Fakültesi hayata geçirildi. Bu yeni kurulan fakülteler, ilgili alanlarda eğitim ve araştırmalara önemli katkılarda bulunması öngörülüyor.

Değişikliklerin bir parçası olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlı Aydın İktisat Fakültesi ile Harran Üniversitesi'ne bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu kapatıldı. Bu kararın gerekçesi ve etkileri, üniversite camiasında tartışma yaratması bekleniyor.

screenshot-2024-01-24-at-09-15-30-layout-1-20240124-7-pdf-1706076940-260-001.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar