Erdoğan: "Dostum Trump'la samimi bir diyaloğumuz var ama..."

Erdoğan: "Dostum Trump'la samimi bir diyaloğumuz var ama..."
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Trump ile samimi ve güçlü bir diyaloğunun olduğunu ifade ederek "Ama şu anda 50 bine varan TIR ile buradaki terörist gruplara araç gereç mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi şekilde rahatsız etmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti kabul etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ABD'nin 50 bine yakı TIR ile Suriye'nin kuzeyindeki terörist unsurlara araç gereç ve mühimmat gönderilmesinin rahatsız edici olduğunu söyledi.  Erdoğan ayrıca "Dostum başkan Trump ile samimi ve güçlü bir diyaloğumuz var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Dostum başkan Trump ile samimi ve güçlü bir diyaloğumuz var. Gerek bölgesel gerek iki ülkeyi ilgilendiren meselelerde sürekli temas halindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu yakın diyaloğu sayın Trump’ın ülkemize yapacağı ziyaret ile taçlandıracağımıza inanıyorum.

-Güvenli bölge çalışmalarına başladık. Amerika’dan beklentimiz müttefikliğimize yakışır şekilde terörle mücadelemizde ve sığınmacıların huzurla evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturma çabalarımızda yanımızda olmalarıdır. Ama şu anda 50 bine varan TIR ile buradaki terörist gruplara araç gereç mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi şekilde rahatsız etmektedir. Bunu kabullenmemiz mümkün değil.

-Ülkemizin Suriye kaynaklı yeni bir göç dalgasını göğüslemesi artık mümkün değildir.

-15 Temmuz gecesi Türk demokrasisine saldıran FETÖ ile mücadelede de yakın iş birliği bekliyoruz. Bu terör örgütünün başı şu anda Pensilvanya'da 400 dönümlük bir arazi içinde, bütün ekibiyle beraber yaşıyor ve oradan da dünyanın 160 ülkesini idare ediyor, yönlendiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar