Erdoğan dava açtığı şiiri Diyarbakır'da okudu

Erdoğan dava açtığı şiiri Diyarbakır'da okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada şair Ahmed Arif'in dizeleriyle muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, "Diyarbakır'ın büyük şairi Ahmed Arif ne diyor: Bunlar engerek ve çıyanlardır, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları, tanı da büyü!" ifadelerini kullandı. Ancak, aynı Erdoğan şairin bu dizelerini kendisinin fotoğrafıyla paylaşan bir avukat için dava açmış, mahkeme, 'çiyan' ve 'engerek' sözlerini hakaret saymıştı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerimizden biri olan Diyarbakır''da Afet Konutları Temel Atma Töreni''nde konuştu.

Erdoğan, konuşması sırasında şair Ahmed Arif''in "Diyarbekir kalesinden notlar" şiirini okuyarak "Diyarbakır''ın büyük şairi Ahmed Arif ne diyor: Bunlar engerek ve çıyanlardır, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları, tanı da büyü! Diyarbakır 40 yıldır ekmeğine göz koyanlara karşı birliğini, beraberliğini, kardeşliğini muhafaza etmenin mücadelesini veriyor.

Geçmişte bu şehre ve insanlarına yapılan yanlış ve zulümler elbette oldu. Müze ve kültür merkezi haline getirmekte olduğumuz eski Diyarbakır Cezaevi bunun şahitlerinden değil mi? Bunların hesaplaşmasını onun evlatlarının canına, işine, aşına, ekmeğine, özgürlüğüne haysiyetine göz dikerek kalkanların zulmü, daha insafsız, daha vicdansız, daha ahlaksızdı." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN AYNI DİZELERE  DAVA AÇARAK TAZMİNAT KAZANMIŞTI

Erdoğan''ın Diyarbakır''da okuduğu şiir için daha önce dava açtığı ortaya çıktı. İsmet Hancı ismindeki bir avukat Ahmed Arif''in söz konusu dizelerini Erdoğan''ın fotoğrafıyla paylaşmış ve hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Avukat Hancı, Erdoğan’ı yılana benzettiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı''na 25 bin TL tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.

Şiirde geçen ''Bunlar, Engerekler ve çıyanlardır” ifadesinin Erdoğan’ın fotoğrafıyla paylaşılmasının hakaret olduğuna dikkat çeken İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, tazminat miktarını 50 bin TL’ye çıkarmıştı.

"BUNLAR KÜRT DEĞİL, TERÖRİST"

Edoğan''ın Diyarbakır''daki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek 51 yavrumuzu Diyarbakır''da maalesef öldürmediler mi? Şimdi bu Selo nerede? Yasin Börü yavrumuzu bunlar şehit etmediler mi? Bu yavrularımızın üzerinden arabalarla geçerek bunları şehit etmediler mi? Bunların derdi Kürt mürt değil; bunlar katil, bunlar terörist. Bu teröristlere 14 Mayıs''ta gerekli dersi vermeye var mıyız?

"DİYARBAKIR ANNELERİNE TAHAMMÜL EDEMEDİLER"

Diyarbakır annelerine tahammül edemeyenlerin insanlıkla bile ilgisi yoktur. Esasında bunların derdi hiçbir zaman Diyarbakır olmadı. Bunların söyledikleri o süslü cümlelerin gerisindeki gerçek kimlikleri, parasını verenin Türkiye''ye karşı kullandığı birer kiralık katiller ordusu olduklarıdır. Kollarına kim girerse onun çıkarı için kendi insanına, topraklarına silah doğrultana başka ne denir?

"SOKAKLARINDA BEYAZ TOROSLARIN GEZDİĞİ TÜRKİYE''YE YER YOK"

Tek derdimiz bu ülkedir. Hiçbir ayrım olmaksızın bu ülkenin insanları, evlatlarımızın geleceğidir. Bizim topraklarımızda başaramadıkları, Irak''ta başaramadıkları oyunu, Suriye''de tekrarlamaya çalışanlar bugün varlar, yarın unutmayın olmayacaklar. Ama biz bu coğrafyada Allah''ın izniyle ilelebet kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz. Tüm hesapların bu gerçeğe göre yapılmasını istiyorum. Buradan altını çizerek ifade etmek isterim ki; milletimizin geleceğinde ne sokaklarında beyaz torosların gezdiği, dağlarında eli kanlı canilerin cirit attığı bir Türkiye fotoğrafına asla ve asla yer yoktur, olmayacaktır.

Nasıl vesayetin namluyla sivil siyaseti esir aldığı Türkiye''yi kabul etmediysek. PKK''sından FETÖ''süne terör örgütlerinin yönettiği Türkiye''yi asla kabul etmeyeceğiz. Bölücü örgütün milleti canından bezdirdiği Türkiye''ye razı olmayacağız. Biz birlik, dirlik, beraberlik içinde yaşadığı müreffeh, özgür ve güvenli bir Türkiye istiyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar