Erdoğan, 68 yıl önce yapılan havalimanını "Biz yaptık" dedi

Erdoğan, 68 yıl önce yapılan havalimanını "Biz yaptık" dedi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak'ta düzenlenen Hemşehri Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, 1955 yılında açılan Esenboğa Havalimanı'nın AKP iktidarı döneminde açıldığını söylerken, 1987 tarihli Adnan Menderes Havalimanı'nı da kendilerinin yaptığını ifade etti.

Coşkun Çelik / Günboyu

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde adaylardan hiçbirinin salt çoğunluğu sağlayamamasının ardından, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu 28 Mayıs'a bırakılmıştı.

Adaylar, bu hafta sonu yapılan seçim öncesinde son ziyaretlerini gerçekleştirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlenen Hemşehri Buluşması'nda topluluğa hitap etti.

1955'TE AÇILAN HAVALİMANINI SAHİPLENDİ

2014'te ülkenin eski sistemine göre seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı olduktan sonra verdiği herkesi kucaklama sözünü tuttuğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Esenboğa Havalimanı'nı kim yaptı? Bay bay Kemal mi yaptı? Biz yaptık, biz. Havalimanından şehre bu gördüğünüz yolları kim yaptı? Melih Bey'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde birlikte yine biz yaptık. Bir de bu belediye başkanına bir sorun, 'Sen ne yaptın?' Ne yaptı? 4 yıl oldu. 4 yılda ne yaptın? Bunları bir sorun. İstanbul'a sorun, 'Sen İstanbul'da 4 yılda ne yaptın?' Hiç. İzmir'e sorun, 'Sen ne yaptın?' İzmir'in havalimanını, Menderes Havalimanı'nı da bu kardeşiniz yaptı. Bundan sonra da biz yaparız."

ESENBOĞA HAVALİMANI AÇILDIĞINDA ERDOĞAN 1 YAŞINDAYDI

26 Şubat 1954 doğumlu olan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı hizmete girdiğinde henüz bir yaşındaydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar