EPDK'nın avans ödeme erteleme kararı Resmi Gazete'de

EPDK'nın avans ödeme erteleme kararı Resmi Gazete'de
EPDK, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi sebebiyle 4 elektrik dağıtım şirketi ile ilgili alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkilerinin hala devam etmesi sebebiyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketi ile ilgili önemli bir karar aldı.

Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu.

EPDK'nın aldığı karar doğrultusunda, Kahramanmaraş ve çevresinde faaliyet gösteren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. gibi elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri fatura son ödeme tarihine kadar ertelendi.

Yaşanan depremlerin neden olduğu olumsuz etkilerin bölgede hala hissedilmesi üzerine alınan bu karar, bölgedeki elektrik dağıtım şirketlerine ve tedarikçilere geçici bir mali rahatlama sağlamayı amaçlıyor.

EPDK'nın bu kararı, Kahramanmaraş ve çevresindeki vatandaşların elektrik faturalarını ödemelerinde yaşadıkları olası zorlukları hafifletmeyi hedefliyor. Bu önlemle birlikte, bölgedeki elektrik tedarikinin sürekliliğinin ve halkın elektrik ihtiyaçlarının karşılanmasının desteklenmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar