Enver Ören kimdir? Enver Ören neden vefat etti? Enver Ören nereli?

Enver Ören kimdir? Enver Ören neden vefat etti? Enver Ören nereli?
İş insanı Enver Ören son zamanlarda birçok insan tarafından merak ediliyor. İhlas Holding'in kurucusu Enver Ören'in hayatı ve neden vefat ettiği insanlar tarafından araştırılıyor. Peki Enver Ören kimdir? Enver Ören neden vefat etti? Enver Ören nereli?

Enver Ören kimdir?

İhlas Holding'in kurucusu olan Enver Ören, insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi ünlü iş insanının hayatını araştırıyor. Peki Enver Ören kimdir? Enver Ören neden vefat etti? Enver Ören nereli?

ENVER ÖREN KİMDİR?

Enver Ören, 10 Şubat 1939 tarihinde Denizli'nin Honaz ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Denizli'de tamamladıktan sonra Enver Ören Kuleli Askeri Lisesi'ne giderek buradan mezun olmuştur.

Lisans eğitimini 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji - Botanik bölümünde tamamlayan Ören, NATO bursu ile bir buçuk yıllığına mesleki çalışmalar için İtalya'nın Napoli şehrine gitmiştir.

Türkiye'ye döndükten sonra 1970 yılına kadar İstanbul Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Ören, 1970 yılında üniversitedeki görevinden ayrılarak birkaç arkadaşıyla birlikte Hakikat Gazetesi'ni kurmuştur. Daha sonra gazetenin adı "Türkiye Gazetesi" olarak değiştirilmiş ve yayın hayatına farklı bir kimlikle devam etmiştir. 1993 yılında çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirketleri İhlas Holding çatısı altında toplayan Ören, aynı yıl İhlas Haber Ajansı'nı ve TGRT'yi kurmuştur.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Ören'e 1980-1990 yılları arasındaki on yılın en başarılı gazete yöneticisi ödülü vermiştir. Ayrıca Ören, ABD'de yayınlanan 'Global Finance' dergisinin 'Dünyaya Yön Veren 600 Kişi' listesinde de yer almıştır.

Türk kültürüne ve bilimine yaptığı katkılardan dolayı çeşitli üniversitelerden 'Fahri Doktor' unvanları verilmiştir. 23 Aralık 1999 tarihinde Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından üstün hizmet madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Enver Ören, 1968 yılında Hüseyin Hilmi Işık'ın kızı Dilvin Ören ile evlenmiş ve bu evlilikten 1972 yılında oğlu Ahmet Mücahit Ören dünyaya gelmiştir. Ancak, beyin kanaması sonucu sağlık sorunları yaşayan Ören, 22 Şubat 2013 tarihinde vefat etmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar