Ensar soruşturmasında adı geçen müdüre Bakan Tekin'den destek

Ensar soruşturmasında adı geçen müdüre Bakan Tekin'den destek
Ensar Vakfı soruşturmasında adı geçen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Asım Sultanoğlu'na Bakan Yusuf Tekin'den destek geldi. Sultanoğlu'na sahip çıkan bakan, eleştirileri 'siyasi polemik' olarak değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şanlıurfa’daki temaslarında öğretmenlerle bir araya geldi. Çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Tekin, Karaman’daki bir yurtta yaşanan taciz olayında o dönem ilin milli eğitim müdürü olan Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa’ya atanması nedeniyle yapılan eleştirileri değerlendirdi.

Tepkileri siyasi polemik konusu olarak gördüklerini söyleyen Bakan Tekin, “Şimdi malum burada, sadece burada değil Türkiye'de yaklaşık 30 civarında ilde il milli eğitim müdürü arkadaşlarımızda bir görev değişikliği yaşadık. Şanlıurfa'daki il milli eğitim müdürü arkadaşlarımızı da değiştirdik ve yerine yeni bir arkadaşımızı getirdik. Ben sadece şunu paylaşmak istiyorum, kamuoyunda yapılan eleştirileri realiteden uzak, bakanlıkla herhangi bir diyalog içerisine girilmeden yapılmış, tamamen siyasi polemik konulu açıklamalar olarak görüyorum” dedi.

"MÜDÜRÜN KUSURU..."

Yargı süreci ve bakanlığın kendi denetiminde herhangi bir kusur bulunmadığının altını çizen Bakan Tekin, “İkincisi bu eleştiri yapan arkadaşlar, milli eğitim müdürümüzü eleştiren arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum; Türkiye bir hukuk devleti, kimsenin zihninde ürettiği varsayımlardan hareketle biz insanları suçlu ilan edemeyiz.

Bahsi geçen arkadaşımız il milli eğitim müdürümüz daha önceki görevi esnasında talihsiz bir olay yaşadı. Ben de o dönem müsteşardım. Biz hemen anında bakanlık teftiş kurulunu harekete geçirdik. Bakanlık teftiş kurulu olayla ilgili değerlendirmesini yaptı. Olay yargıya intikal etti, yargı süreci var. Her ikisi sürecin neticesinde de il milli eğitim müdürümüzün süreçle ilgili herhangi bir kusuru tespit edilmedi.

Dolayısıyla hukuken ve denetim süreci sonucunda suçu tespit edilemeyen, edilmeyen, suçsuz olan kişi de bizim gözümüzde masumdur. Masum insanların hakkını, hukukunu korumak da bizim görevimizdir. Dolayısıyla başarılı bir müdürümüz. İl müdürümüzün arkasındayız. İl müdürümüzü buraya gönderirken de temel gerekçemiz bu konuda, yani Şanlıurfa'nın temel ihtiyaçları konusunda kesinlikle başarılı olacağına inandığımız, bu konuları birebir birlikte takip edilecek bir arkadaşımız olduğu için gönderdik." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar