Endonezya’da nikel tesisinde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Endonezya’da nikel tesisinde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
Endonezya Tsingshan Paslanmaz Çelik (ITSS) firmasına ait bir nikel tesisinde, fırın onarımı sırasında bir patlama meydana geldi. Şiddetli patlamada, 13 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı.

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda bulunan Endonezya Tsingshan Paslanmaz Çelik (ITSS) firmasına ait bir nikel tesisinde, fırını onardıkları ve plakaları yerleştirdikleri sırada bir patlama meydana geldi. Patlamada 13 kişi hayatını kaybederken, 38 kişi ise yaralandı.

3-002.jpg

İşletme tarafından yapılan açıklamaya göre; Yerel saat 05.30'da işçilerin fırını onardıkları ve plakaları yerleştirdikleri sırada bir patlama gerçekleştiği ve hayatını kaybeden 8 işçinin Endonezyalı, 5’inin ise Çinli olduğu belirtildi.

1-002.webp

İlk incelemelere göre patlamaya fırında biriken bir miktar sıvının neden olduğu ifade edilirken, ilk patlamanın ardından tesiste çok sayıda oksijen tüpünün bulunması nedeniyle başka patlamaların da meydana geldiği aktarıldı.

Patlamanın ardından çıkan yangın yerel saatle 09.10’da söndürüldü.

2-005.jpg

Olayla ilgili soruşturmanın taraflarla koordinasyon içinde devam ettiği ve mağdurların tüm tedavi masraflarının karşılanacağı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar