En yüksek maaş veren 'teknoloji devi' belli oldu

En yüksek maaş veren 'teknoloji devi' belli oldu
Mühendislerin anonim paylaşımlar yaptığı Blind, en büyük teknoloji şirketlerindeki maaşları inceledi. Meta, Big Tech dünyasında en iyi koşullara sahip şirket olarak kayıtlara geçti.

Teknoloji çalışanlarının anonim olarak yer aldıkları bir forum olarak bilinen Blind, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinde çalışan bireylerden edindiği verileri derledi ve maaşlarla ilgili bir çalışma yaptı. Yapılan çalışma, hangi teknoloji şirketindeki koşulların diğerlerinden daha iyi olduğunu gözler önüne seriyor.

Blind verilerine göre Meta, Big Tech şirketlerinde en iyi koşullara sahip olan firma. Zira şirket başlangıç aşamasındaki bir mühendise, diğer şirketlerden daha fazla para veriyor. Ayrıca Meta'da çalışan mühendisler, rakiplerine göre daha hızlı bir şekilde yükseliyorlar. Bu arada; Google da tıpkı Meta gibi yeni başlayan bir mühendise rakiplerinden daha fazla para veriyor. Google için bir diğer önemli istatistik ise maaşlar arasında anlamlı farklara sahip olması.

87d8ebf63b99dc4bf340364eecfb6ebb829d43f6.jpeg

Başlangıç aşamasında en yüksek maaşı veren Big Tech şirketleri şöyle:

  • Meta
  • Google
  • Amazon
  • Microsoft
  • Apple

Yapılan araştırma, Microsoft'un diğer firmalardan avantajlı bir özelliği olduğunu ortaya koyuyor. Blind'e göre Microsoft, diğer Big Tech şirketlerine göre daha fazla iş kolu sunuyor. Mühendisler, bu sayede daha fazla seçeneğe sahip oluyorlar. Ancak Blind verileri, Microsoft mühendislerinin rakiplerinden daha az kazandıklarını gözler önüne seriyor. (webtekno)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar