Beyaz arabaya bindirilirken görüldüler: Depremzede çocuklar kaçırıldı mı?

Beyaz arabaya bindirilirken görüldüler: Depremzede çocuklar kaçırıldı mı?
Adıyaman’da meydana gelen depremde en son beyaz bir otomobile bindirilirken görülen Hira Nur Tümsavaş ve Furkan Alp Alsan’dan hala haber yok. Çocukların kaçırdığı düşünülüyor.

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından kayıp çocuklar için yapılan başvurular her geçen gün artıyor. Adıyaman’da kaybolan 12 yaşındaki Hira Nur Tümsavaş ve 3,5 yaşındaki Furkan Alp Alsan hala aranıyor. Çocukların, en son beyaz bir otomobile bindirilirken görüldüğü iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi’den Sena Tufan’ın haberine göre Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ihmaller zinciri nedeniyle yitirilen canların yasını tutarken bir yandan da kayıpların akıbetini sorguluyor. Çocukların tarikatlara teslim edildiğine ilişkin iddialar peş peşe gündeme yansırken evlatlarına ne olduğunu bulmak için çalmadık kapı bırakmayan acılı ailelere iktidardan tatmin edici bir açıklama gelmiş değil.

“HİÇBİR SONUCA VARAMADIK”

Aileler ise beyaz bir otomobilin çocuklarını götürdüğünü ve bir daha ulaşamadıklarını söylüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de beyaz araba iddiasından haberdar olduklarını ancak teyit edemedikleri için işlem yapamadıklarını belirtiyor. Adıyaman’da yaşayan Funda Öznacar, 12 yaşındaki yeğeni Hira Nur Tümsavaş’ın bir an önce bulunmasını istiyor. Öznacar, deprem olduğu andan itibaren yaşadıklarını şöyle anlattı:

Hira Nur’un annesi, babası ve iki kız kardeşi Arzumkent Sitesi’nin enkazından çıkarıldı. Ancak Hira Nur’a ulaşamadık. Konuştuğumuz bir görevli, ‘Depremin ilk saatlerinde beyaz bir otomobile bindirilip götürüldü sağlıklı bir şekilde’ dedi. Bunu duyduğumuzdan beri tüm hastaneleri aradık, taradık ancak hiçbir sonuca varamadık. Söyleyen kişiyi de arıyoruz ancak ona da ulaşamadık. Adıyaman küçük bir yer. Bu araba kimdir nedir bilmiyoruz. Bize ulaşsın ve nereye götürüldüğünü söylesin. Sürekli birileri arıyor ancak hiçbir sonuca ulaşamıyoruz. DNA örneği de verdik, kimsesizler mezarlığından bakacaklar ancak bundan da bir sonuç alamadık. Ümidimizi kesmek üzereyiz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar