En pratik şekerpare nasıl yapılır? İşte MasterChef şekerpare tarifi ve malzemeleri...

En pratik şekerpare nasıl yapılır? İşte MasterChef şekerpare tarifi ve malzemeleri...
MasterChef All Star'da yapılan şekerpare tarifi sorgulanıyor. Şekerpareyi pratik şekilde evde hazırlayabilmek mümkün. İşte MasterChef şekerpare tarifi ve malzemeleri...

Şekerpare tarifi, MasterChef izleyicileri tarafından merak edilerek MasterChef şekerpare tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklinde araştırılıyor. İşte en lezzetli şekerpare tarifi ve tüm detayları...


ŞEKERPARE MALZEMELERİ NELER?


3 su bardağı un
3 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya


Üzerine:

Fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

ŞEKERPARE TARİFİ!


Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Pudra şekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun.


Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.


Ortalarına fındık batırın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin. Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra servis yapın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar