Emziren annelere beslenme önerileri

Emziren annelere beslenme önerileri
Uzman Dyt. Özlem Güleçoğlu, emziren annelerin beslenme alışkanlıkları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Güleçoğlu, doğum sonrasında kilo verme sürecine dair detaylara değinirken, emziren annelerin sağlıklı beslenmeleri için önerilere vurgu yaptı.

“Doğum, kadınların eşsiz bir deneyim yaşadığı muazzam bir süreçtir, ancak her doğum farklıdır" diyen Uzm. Dyt. Özlem Güleçoğlu, annelerin eski vücut ağırlıklarına dönmek için sabırlı olmaları gerektiğini belirtti. Kilonun altı aydan daha uzun bir sürede verilebileceğine dikkat çeken Güleçoğlu, emziren annelerin eski formuna daha sağlıklı bir şekilde dönebileceklerini ifade etti.

Gebelik sırasında fazla kilo alan annelerin her ay iki kilo vermesinin normal olduğunu belirten Güleçoğlu, ayda iki kilodan fazla kilo kaybının sağlıklı bir yöntem olmadığını vurgulayarak, "Emziren annelere zayıflama diyeti uygulanmamalıdır" dedi.

Güleçoğlu, beslenme önerilerini şu şekilde sıraladı:

Unlu, şekerli ve yağlı besinlerden kaçınılmalı.

Bebek emzirilirken daha fazla sıvı alınmalı.

Kalsiyum içeren süt, yoğurt ve peynir düzenli olarak tüketilmeli.

Her gün bir adet yumurta ve bir porsiyon etli sebze veya kuru baklagil tüketilmeli.

Kuru baklagillerin C vitamini içeren sebze ve meyvelerle birlikte tüketilmesi öneriliyor.

Vitamin açısından zengin sebze ve meyveler her gün çeşitli renklerde tüketilmeli.

Gebelik döneminde annelere önerilerde bulunan Güleçoğlu, D vitamini eksikliğinin güneşlenme ile giderilebileceğini belirtti. Ayrıca iyotlu tuz kullanımına da dikkat çeken Güleçoğlu, hazır besinlerin mümkün olduğunca tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. Beslenme uzmanı, doğal besinlerle alınamayan iyotun iyotlu tuz ile anne sütünden bebeğe geçebileceğine dikkat çekti.

Beslenme önerileri arasında yer alan kuru meyve ve kuru yemişlerin enerji, demir, ve kalsiyum bakımından zengin olduğunu ifade eden Güleçoğlu, ağırlık kontrolü yaparak bu besinlerin tüketilebileceğini belirtti. Ayrıca, hazır içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, ve ev yapımı limonata tüketilmesini önerdi.

Uzm. Dyt. Özlem Güleçoğlu, haberin devamında gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken diğer hususları da paylaştı. Bu arada, anne adaylarına sigara ve alkol kullanımından kaçınmalarını, sebzelerin haşlama sularını dökmemelerini ve tarım ürünlerini iyice yıkamalarını önerdi.

Son olarak, Güleçoğlu, emziren annelerin sağlıklı bir diyetle hem kendi sağlıklarını koruyabileceklerini hem de bebeklerine gerekli besin öğelerini sağlayabileceklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar