Emekliye 'seyyanen zam' yapılmayacak! Yüzde 25'lik zam Meclis'te kabul edildi

Emekliye 'seyyanen zam' yapılmayacak! Yüzde 25'lik zam Meclis'te kabul edildi
Geçtiğimiz hafta açıklanan ve emekli maaşlarında yüzde 25 artış içeren kanun teklifi, hafta içerisinde muhalefet ve emekli vatandaşlardan gelen tüm itirazlara rağmen TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Sayıları 15 milyonu geçen emekli vatandaşın gözü kulağı, TBMM'de yapılan kanun teklifi görüşmelerindeydi. Emeklilere yüzde 25 zam içeren görüşmelere tepki gösterilirken, en düşük emekli maaşında yapılmayan değişiklik nedeniyle milyonlarca emekli 7500 TL'lik maaşında hiçbir artış elde edemeyecek.

Geçtiğimiz hafta Meclis'e sunulan kanun teklifinde emeklilere 6 aylık enflasyon oranında zamma ilave olarak refah payı ile birlikte toplamda yüzde 25 zam yapılması gündeme getirilmişti.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ÇAĞRISINA ERDOĞAN'DAN YANIT GELMEDİ

Normal şartlarda dün gerçekleşmesi gereken kanun teklifi görüşmeleri, bir gün ertelenmiş, bu erteleme MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı 'seyyanen zam' çağrısına bağlanmıştı.

Ancak beklenen artış gerçekleştirilmedi. SSK ve Bağkur emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık yüzde 25 zam öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM'de bugün görüşülen teklifle herhangi bir artış yapılmadı ve SGK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı kesinleşti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar