Emekliye ek zam gelecek mi? Emekli kök maaşı nasıl bulunuyor? En düşük emekli maaşında değişiklik olur mu?

Emekliye ek zam gelecek mi? Emekli kök maaşı nasıl bulunuyor? En düşük emekli maaşında değişiklik olur mu?
Milyonlarca SSK VE Bağkur emeklisi ek zammın gelip gelmeyeceği konusunu merak ediyor. Emekliler internette ek zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Peki emekliye ek zam gelecek mi? Emekli kök maaşı nasıl bulunuyor? En düşük emekli maaşında değişiklik olur mu?

Emekli maaşları ile ilgili son gelişmeler internette insanlar tarafından araştırılıyor. 2024 yılına girilmesiyle birlikte geçen yılın son 6 ayının enflasyon farkı hesaplandı. Enflasyon oranının hesaplanması ile birlikte emekli ve memurlara yapılacak olan zam belli oldu.

Zam kapsamında SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 37.57 zam verildi. Memur ve memur emeklilerine ise 49,25 oranında zam yapıldı. Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisi yapılan zamların ardından ek zam yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. Peki SSK ve Bağkur emeklileri için ek zam olacak mı? En düşük emekli maaşında değişiklik olur mu?

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ İÇİN EK ZAM OLACAK MI?

Emekli maaşı en düşük olan insanlar kök zam maaşlarında değişiklik olmasını bekliyor. Uzmanlar tarafından bu değişikliğin olup olmayacağı konusunda ise çeşitli açıklamalar bulunuyor. Ancak kamuoyunda genel olarak en düşük emekli maaşı alanlar için ek bir zam geleceği tahmin ediliyor.

En düşük emekli maaşı yetkililer tarafından 7 bin 500 TL olarak belirlenmişti. 7 bin 500 TL maaş alanlara refah payı ile birlikte yüzde 49,25 oranında zam verilmesi bekleniyor. 7 bin 500 TL üstünde maaş alanlara ise yine refah payı ile yüzde 43,85 oranında zam alacağı tahmin ediliyor

KÖK MAAŞLARDA DÜZENLEME OLACAK MI?

Son ortaya çıkan bilgilere göre kök maaşı 7 bin 500 TL altında olanlarla ilgili yetkililer tarafından bir çalışma yapılıyor. Bu kapsamda tahminlere göre emekli maaşının en az 10 bin veya 10 bin 250 TL olması bekleniyor. Ancak resmi rakamlardan henüz bir açıklama gelmedi.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

SSK emeklileri Yüzde 37,57 oranında artırılmış emekli aylıklarını 17-25 Ocak tarihleri arasında, Bağkur emeklileri ise yüzde 37,57 oranında artırılmış emekli aylıklarını 25-28 Ocak tarihleri arasında alacaklar. Ek zam sonrası maaş farkı ve asgari emekli aylığı düzenlemesi, memur emeklilerinde olduğu gibi bu ay ya da Şubat ayında belirlenecek bir takvimde emeklinin hesabına yatırılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar