Emeklileri heyecanlandıran fatura teklifi! Elektrik su ve doğal gazda büyük indirim

Emeklileri heyecanlandıran fatura teklifi! Elektrik su ve doğal gazda büyük indirim
Emekliler için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Elektrik, su ve doğal gaz faturalarında önemli bir indirim önerisi yapıldı.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Umut Akdoğan, emeklilere yönelik elektrik, su ve doğal gaz hizmetlerinde en az yüzde 40 indirim yapılmasını, kamu hizmetlerinden ücretsiz yararlanmalarını ve bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye verilmesini öngören bir kanun teklifini Meclis'e sunduklarını duyurdu.

Akdoğan, yaptığı açıklamada, sundukları kanun teklifiyle ilgili detaylar paylaşırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in halka duyurduğu "Birleşik Emekli Kart" konusunda hazırladıkları Emeklilere Emekli Kart Verilmesi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne işaret etti ve Meclis'in teklifi hızlı bir şekilde yasallaştırmasını talep etti.

BOTAŞ, kasımda doğal gaz fiyatlarını sabit bıraktı - Son Dakika

Emeklilere yönelik kanun teklifi, "Emekli Kart" adı verilen bir banka kartını içermekte ve bu kartla emekliler çeşitli avantajlardan yararlanabilecekler.

Teklifin gerekçesinde, Türkiye'de gelir eşitsizliğinin arttığı ve AB ülkeleri arasında en yüksek seviyede olduğu vurgulanırken, emeklilerin alım güçlerinin azaldığına dikkat çekilerek, sosyal adaleti sağlamak amacıyla yasal düzenlemelerin gerekliliği belirtilmiştir.

Emekliyi Bayram Ettirecek Teklif! Elektrik, Su ve Doğal Gazda Yüzde 40 İndirim

Akdoğan, yaşlıların günlük yaşamında ekonomik sıkıntılarla karşılaşmaması gerektiğini ve AK Parti'nin bu konuda yeterince duyarlı olmadığını belirtti. Emeklilere verilen ikramiyenin yetersiz olduğunu ve yaşlılara daha fazla değer verilmesi gerektiğini ifade etti.

"KAYNAKLARI YURT DIŞINA AKTARIYORLAR"

Akdoğan, Türkiye'deki 15 milyon emeklinin 10 milyonunun açlık sınırının altında emekli aylığı aldığına dikkat çekti. İktidarın vatandaşın gerçek durumundan habersiz olduğunu belirtirken, emeklilerin giderek yoksullaştığını ve perişan durumda olduğunu vurguladı. Müteahhitler, uluslararası faiz lobileri ve tefecilerin iktidarın önceliği olduğunu savunarak, vatandaşın refahını artırmak için adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar