Emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiye AYM'ye taşındı: Umuyoruz ki bir an evvel iptal edilsin

Emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiye AYM'ye taşındı: Umuyoruz ki bir an evvel iptal edilsin
Emekli olup çalışmayanlara verilecek olan 5 bin liralık ikramiye CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşındı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP, emekli olduktan sonra çalışmayanlara bir seferlik olarak verilecek olan 5 bin liralık ikramiye düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Umuyoruz ki AYM bunu bir an evvel iptal etsin. 5 bin TL ikramiyeden mahrum bırakılan emekli dostlarımız, arkadaşlarımız, büyüklerimiz bu ikramiyeye kavuşsunlar" dedi.

Bugün yapılan açıklamada emeklilere hangi gün ikramiyelerin yatırılacağı duyurulmuştu.

"BU AÇIK BİR EŞİTSİZLİKTİR"

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 5 bin TL ikramiye düzenlemesinde çalışan emeklilerin kapsam dışı bırakılmasını Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Günaydın, AYM binası önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'deki 16 milyon emeklinin yarısından fazlasının aylık 7 bin 500 TL'nin altında emekli maaşı aldığını vurguladı. Günaydın konuyla ilgili olarak, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılı nedeniyle emeklilere verileceği söylenilen 5 bin TL'lik bence maalesef çok yetersiz ikramiye çalışan emeklilerden esirgenmiştir. Yani AK Parti mantığına göre bir insan 65 ya da 70 yaşına gelmişse emekli maaşıyla geçinemiyor ise bu nedenle, örneğin; çiftçilik yapıyorsa ya da kargo taşımacılığı yapıyor ise bu insan 5 bin TL ikramiyeyi almayı hak etmemektedir. Bu açık bir eşitsizliktir" ifadelerini kullandı.

g.webp

"İNSAN HAKKINA AYKIRI UYGULAMADIR"

Alınan kararın insan hakkına açık bir şekilde aykırı olduğunu belirten Günaydın şunları söyledi:

Bu açık bir insan hakkına aykırı uygulamadır ve CHP grubu olarak bu yasa TBMM'den geçerken her türlü muhalefeti yaptık. Ancak AK Parti ve MHP blokunun oylarıyla maalesef bu yasa Meclisten geçti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün AYM'nin önündeyiz. AYM'ye iptal dilekçemizi sunacağız. Umuyor ve diliyorum ki AYM bunu bir an evvel iptal etsin. Yine umuyor ve diliyorum ki, Anayasa'nın 153'üncü maddesinin son fıkrasında yazılı olan AYM kararlarının bağlayıcılığına, yasama, yürütme, yargı makamları ve idare makamları uysun ve bu 5 bin TL ikramiyeden mahrum bırakılan emekli dostlarımız, arkadaşlarımız, büyüklerimiz bu ikramiyeye kavuşsunlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar