Emeklilere o milli bayramda ikramiye mi verilecek? İktidar ortağı parti duyurdu

Emeklilere o milli bayramda ikramiye mi verilecek? İktidar ortağı parti duyurdu
Emeklilerin maaşlarıyla ilgili devam eden sıkıntılarının 1 Ekim'de açılacak Meclis'in çalışmasıyla giderilecek mi? sorusu yanıt ararken Yeniden Refah Partili Suat Kılıç, emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bir defaya mahsus ikramiye verileceğine dair iddiayla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kılıç ayrıca yerel seçimlerle ilgili ittifak yapma kararlarını da bildirdi.

Yeniden Refah Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Genel Başkan Yardımcısı eski bakan Suat Kılıç açıklamalarda bulundu.

EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME

Emeklilerin en düşük sınırda olan 7 bin 500 TL ile geçinemediklerini her katmanda dile getirdiklerini belirten Kılıç, “Bizde en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL ile geçinebilmenin imkansızlığını ve darlığını her vesileyle her zeminde ifade ettik. Bu doğrultuda kamuoyunun gündemine yansıyan bazı gelişmeler var.

sy.png

29 EKİM'DE DE İKRAMİYE

Dini bayramlarda olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle hükümetimizin emeklilere bir defaya mahsus ikramiye verme çalışması içerisinde olduğunu memnuniyetle duyuyoruz. Ancak daha da memnuniyet verici olan gelişme şu olacaktır. Emeklilerimize biz seyyanen bir artışın kalıcı olarak düzenlenmesini hükümetimizden bekliyoruz. Bunu daha önce de dile getirdik.

Bir defaya mahsus verilecek rakam 5 bin TL de olsa 10 bin TL de olsa emeklilerimizin refahına kalıcı ve sürdürülebilir katkı sağlamayacaktır. Dolayısıyla beklentimiz hem milli bayram vesilesiyle ikramiyenin verilmesi hem de en düşük emekli maaşından başlayarak kademeli bir şekilde emekli maaşlarının geçinilebilir düzeyde eriştirilmesidir” diye konuştu.

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK: "GELEN TEKLİFLERE GÖRE..."

Kılıç, AKP'den kendilerine yerel seçimlerle ilgili herhangi bir ittifak teklifi gelmediğini belirterek "AK Parti'den gelen bir teklif yok ve bugün itibariyle Yeniden Refah Partisi 81 il ve 922 ilçe de seçime kendi adaylarıyla katılmak üzere çalışmalarını devam ettiriyor. Yarın bir teklif geldiği takdirde İstanbul için gelirse İstanbul özelinde İstanbul ve Ankara için gelirse iki il özelinde başka illeri kapsarsa o iller özelinde bizden istenen nedir?

Bize vaat edilen nedir? Bizim kendi seçmenimizi aday profilimizi ve seçmenlerimizin tercihini korumak üzere alabileceğimiz tavır ve yaklaşım nedir? Bunun kararını veririz. İttifakın bu anlamda karşısında değiliz. Gelen tekliflere göre ittifak süreçlerini değerlendiririz." dedi.

ÜCRETSİZ ADAYLIK AYRINTISINI DUYURDU

Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlere kararlılıkla hazırlık çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Kılıç, “Yeniden Refah Partisi yerel seçimlere kendi logosu ve kendi adayları ile katılma yönünde hazırlıklarını kararlılıkla sürdürmektedir.

Yeniden Refah Partisi Türkiye’nin en genç ve en dinamik partisi olarak gençlerin adaylığını her zeminde bir kere daha teşvik etmektedir. Bu bağlamda gençlerin partisi olan Yeniden Refah Partisi’nde 30 yaşına kadar tüm kategorilerde bütün adaylıklar ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

30 yaş altı kadın-erkek tüm adaylarımız belediye başkanlıklarına, belediye meclisi üyeliklerine ve il genel meclisi üyeliklerine hiçbir bedel ödemeksizin aday olacaklardır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar