Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Akif Cenkci

Mehmet Akif Cenkci

Emeklilere bayram ikramiyeleri 7 ile 11 Nisan 2020 tarihlerinde ödenecektir

Çok kıymetli okuyucularım, koronavirüs (Covit-19) Pandemisi kapsamında Sağlık Bakanlığının ve diğer tüm yetkili kuruluşların uyarılarına harfiyen uymamız gerektiğini hem kendi hem de toplum sağlığımız açısından zorunlu olmadıkça evden çıkmamamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Salgın hastalık nedeniyle vefat edenlere Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz Türk Milletine baş sağlığı dilerken, hastanelerde tedavileri devam edenlere de acil şifalar diliyorum.

Emeklilere bayram ikramiyeleri 7 ile 11 Nisan 2020 tarihlerinde ödenecektir

++++

2020 yılı Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri koronavirüs nedeniyle erken ödenecekti, ödemeler ne zaman yapılacak. Ben emekli sandığı emeklisiyim. Halim Kara

2020 yılı Ramazan Bayramı 24-25-26 Mayıs tarihlerine denk gelmektedir. Koronavirüs nedeniyle emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri erkene alınmış olup bu kapsamda; Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR emeklileri 11 Nisan'da, SSK emeklilerinde ise; tahsis numarasının son rakamı 17, 18 ve 19 olanlara 7 Nisan'da, 20, 21 ve 22 olanlara 8 Nisan'da, 23 ve 24 olanlara 9 Nisan'da, 25 ve 26 olanlara ise 10 Nisan'da ödenecektir. Emeklilere 1000 lira, hak sahiplerine ise hisseleri oranında ikramiye ödemesi yapılacaktır.

*

SGK ve VERGİ borcu olan işverenler kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilirler

++++++

Mehmet Bey, koronavirüs nedeniyle işlerimiz durdu. Kısa çalışma ödeneğine 29 personelimiz için başvuruda bulunduk. Ancak işyerimizin Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu bulunmaktadır. Borcumuzun olması sorun teşkil eder mi? Bilgi verirseniz sevinirim. Mahmut Yakar/İstanbul

Mahmut Bey, SGK ve VERGİ borcu olmanız kısa çalışma ödeneğinden yararlanmanıza engel değildir. Bu kurumlara borcu olan işverenler kısa çalışma ödeneğine başvuruda bulunabilirler. 

*

Kısa çalışma ödeneği işçilere ödenir

+++++++

Merhaba, işverenimiz kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Kısa çalışma ödeneği kapsamında ödenen ücret biz işçiye mi yoksa işverene mi ödenecektir?

Kısa çalışma ödeneği kapsamında yapılacak tüm ödemeler işçilerin hesaplarına ödenecektir. Ödemeler PTT aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

*

Kısa çalışma kapsamında işçi işten çıkarılamaz

++++

Kısa çalışma uygulaması içerisinde patronumuz bizi işten çıkarabilir mi? İş güvencemiz var mıdır? Beril Güneş/Sakarya

Beril Hanım, iş yerinizde kısa çalışma ödeneği başladığı andan itibaren 4857 sayılı iş kanununun 25/2 bendinde yer alan sebepler haricinde işveren işçisinin iş akdini sonlandıramaz. Daha açık bir ifade ile işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri durumları sergilemesi halinde işveren iş sözleşmesini feshedebilecektir.

*

Kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunabilirsiniz

++++++++

Mehmet Akif Bey, ben kafe işletmecisiyim. Yasaklar kapsamında işyerimiz faaliyetleri geçici olarak malum sonlandırıldı. İş yerimizde toplamda 14 çalışanımız vardı. Kısa çalışma ödeneğine biz de başvurabilir miyiz? Başvuruda hangi evrakları hazırlamalıyız? Teşekkürler. Aydın Başarır

Aydın Bey, tabii ki siz de kısa çalışma ödeneğine başvurabilirsiniz. Başvuru için; kısa çalışma talep formu, kısa çalışmadan faydalanacak işçilerin listesini, çalışma süresinin azaltıldığını veya kısmen ya da tamamen durduğunu belgeleyen evraklarınızı, resmî makamlarca iş yerinizin faaliyetlerinin durduğuna dair belgeleri bağlı bulunduğunuz İŞKUR biriminin elektronik posta adresine göndermelisiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları