Emekliler 7 bin 500 liralık sefalet maaşı ile geçinmeye devam edecek: Kabineden zam değil sadaka çıktı!

Emekliler 7 bin 500 liralık sefalet maaşı ile geçinmeye devam edecek: Kabineden zam değil sadaka çıktı!
TÜİK verilerine göre Türkiye'de ilk 9 ayın enflasyon oranı yüzde 61,53'e ulaşmasına rağmen hükümet, en düşük emekli maaşına Mart ayından bu yana bir güncelleme getirmedi. 7 bin 500 liralık sefalet aylığı ile geçinmeye muhtaç emeklilerin umutları, bu akşam kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile tamamen son buldu.

Son olarak Mart ayında en düşük emekli maaşına zam yaparak 7 bin 500 lira seviyesine yükselten hükümet, aradan geçen aylarda Türkiye'de enflasyon oranları tavan yapmasına rağmen emekliye gözünü kulağını kapatmış durumda.

İKTİDAR ÖNCE EKİM AYI DEDİ, SONRA OCAK AYINI GÖSTERDİ

Yaklaşık 6 milyon kişi en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 lira ile hayatını geçirmeye çalışırken hükümet, bugün yaptığı açıklama ile daha önceden Ekim ayında yapılacağına dair söz verdiği emekli zammını yıl sonuna erteledi.

Türkiye'de geçmiş yıllarda asgari ücretin üzerinde olan en düşük emekli maaşı, AKP hükümeti döneminde adeta dip yapmış durumda. 7 bin 500 lira ile asgari ücretin yarısına geçinmek zorunda bırakılan emekliler, taban seviyeden aldıkları maaşlar ile huzurevleri tarafından dahi kabul edilmemekte.

MAAŞLARA ZAM DEĞİL, EMEKLİYE SADAKA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklama ile emekliler için Ekim ayında zam yapılacağının sözünü vermiş olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam yaptığı açıklama ile emekli zammını Ocak ayına erteledi. Kabineden, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması sebebiyle bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin liralık ikramiye ödenmesine karar verilirken, bu karara emekliler sosyal medyada çok sert tepki gösterdi.

Hükümet, ek zam yapmayarak aynı zamanda emeklilere Ocak ayında yapılacak zam oranını da kümülatif şekilde düşürmüş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar