Emekli promosyonları için son dakika uyarısı! Elinizi çabuk tutun, son gün yaklaşıyor

Emekli promosyonları için son dakika uyarısı! Elinizi çabuk tutun, son gün yaklaşıyor
Promosyon ödemeleriyle ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Bankalar emekliler için adeta yarış halinde. Promosyon ödemelerinde rakamlar değişiyor. Emekli promosyonunda bankalar arasındaki yarış gün geçtikçe kızışıyor. Bazı bankalar daha fazla emekli müşterisi çekmek için yapılan kampanyanın süresini uzattı.

EMEKLİ PROMOSYONLARI İÇİN SON DAKİKA UYARISI!

Emeklilere ödenen promosyon 10 bin liraya yaklaştı. Peki sözleşmesi bitmeyen emekliler banka değiştirebilir mi? Daha önce promosyon ödemesi almış ancak taahhüt süresi dolmamış olanlar da banka değiştirerek yüksek promosyon imkanından yararlanabiliyor. Burada önemli bir detay dikkat çekiyor. 3 yıllık süre dolmadan banka değiştirenler almış oldukları promosyonun belli bir kısmını iade ediyor.

Gazetevatan''daki habere göre milyonlarca emekliye promosyon müjdesi! Bankaların promosyon yarışı kızıştı. Geçtiğimiz günlerde 7.000 TL''ye çıkarılan banka promosyonlarında tavan ücret değişti. Temmuz ayında uygulanan emekli maaş zammıyla birlikte emekli promosyonları özel bankalar arasındaki yarışı körükledi. Hal böyle olunca emeklilere ödenecek rakam 10 bin TL''ye dayandı. Enflasyondaki artış bankaları harekete geçirdi. 750 TL seviyelerinde ödenmeye başlayan promosyonlar özellikle son bir yıl içerisinde arttı.

Emekli promosyonlarıyla ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bankalar promosyon ödemelerinde ciddi artışa gitti. Bankalar promosyonları neredeyse her hafta yükseliyor. Bir hafta önce 8 bin 500 lirayı bulan promosyon ödemeleri 10 bin liraya kadar dayandı. Emekli promosyonlarıyla ilgili Milliyet''e açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: "Her banka kendi anlaşmasını yapacak. Hatta bir banka 30 Eylül, diğer başka banka 31 Ekim olarak süre belirlemişti. Bu sürenin değişmesi ile ilgili aslında yasal bir sınırlama aslında yok. Genel olarak emekliler ve maaş alanlar bunun değişimini yapabilir.

İŞTE BANKALARIN MAAŞ PROMOSYONUNU ARTIRMA SEBEBİ

Maaş promosyonuna bağlı süreler bankaların kendi inisiyatifine bağlıdır. Dün Merkez Bankası’nın açıkladığı bir husus var TL mevduatlarının döviz mevduatının aşağısında olması durumunda Merkez Bankası bankalara yüzde 3 daha fazla zorunlu karşılık ayırma zorunluluğu getirdi. Şu anda merkez bankasının dolarizasyonu engellemek ve Kur korumalı mevduat (KKM) hem ticari işletmeleri hem de şahısları yönlendirmek amacıyla bankaların zorunlu karşılıklarını artırdı. Bu durum da bankalara ekstra TL mevduatı bulma iştahını getirdi.

PROMOSYON ÜCRETİ ALACAKLARA ÖNEMLİ TAVSİYE

Ancak vatandaşlarımız değişiklik yapacaksa bir an önce değişiklik yapmalıdırlar. Son güne bırakmamaları onların faydalarına olacaktır. Her geçen süre için eğer eski bankadaki taahhüdü devam ediyorsa aldıkları promosyonu geri vermek zorunda kalacaklar.

PROMOSYON ARTIŞI BANKADAN YENİDEN TALEP EDİLEBİLİR Mİ?

Tüketici sürelerinde cayma hakkı bulunur bu da bir tüketici sözleşmesidir. Bu kapsamda maaş promosyonu alan kişiler bankaya başvurarak artış talep edebilirler. En nihayetinde eğer banka bu artışı kabul etmezse onlar da yine iptal ettirip başka bankaya taşıma gerçekleştirebilirler. Taşınmanın üst sınırı yok bir yılda birden fazla kez banka değiştirilebilir."

"AÇIK VE NET OLARAK BELİRLENDİ"

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Emekli kredi çektiği bankanın esiri değildir. Dilediği zaman başka bankaya maaşını taşıma hakkına sahiptir.

Ne var ki bazı bankalar emeklinin maaşını verdikleri kredinin teminatı olarak değerlendirerek emeklinin promosyonunu vermeyebiliyor. Veya düşük miktarda belirliyor. Üstelik başka bankaya maaş hesabını aktarmasına da izin vermiyorlar.

Oysa Yargıtay Hukuk Genel Kurulu bu hususta net bir karara imza atarak içtihat oluşturmuş ve emeklinin maaşının teminat olarak görülemeyeceğini çünkü emekli maaşının haczi kabil olmayan varlıklar arasında bulunduğunu açık ve net olarak belirlemiştir.

HANGİ BANKA KAÇ LİRA PROMOSYON VERİYOR?

GARANTİ BBVA''DAN 7.250 TL PROMOSYON

Garanti BBVA''dan yapılan açıklamada emekli promosyonlarının 7.250 TL''ye çıkarıldığı duyuruldu.

Garanti BBVA 1.500 TL''ye kadar emekli maaşı alanlara 4.850 TL, 1.500-2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 6.000 TL, 2.500 TL ve üstünde maaş alanlara ise 7.250 TL nakit promosyon ödemesi yapılacağını açıkladı. Birden fazla maaş ödemesi alıp, bu maaşları için promosyon talebinde bulunulması durumunda maaşların toplamı dikkate alınarak tek bir promosyon ödemesi yapılacak.

AKBANK

Akbank''tan emeklilere 7 bin TL promosyon ödemesi yapılıyor. Promosyon ödemesi 500 TL chip para ile birlikte 7.500 TL''ye çıkıyor.

TEB

TEB emekliler için harekete geçti. Bankadan yapılan açıklamada emekli promosyonunda üst liminitin 5.500 TL''ye yükseltildiği duyuruldu.

QNB FİNANSBANK''TAN 7.000 TL PROMOSYON

QNB Finansbank da emekli promosyonunda artışa giden bankalar arasında yer alıyor. Maaşını bankaya taşıyan emeklilere net 7.000 TL promosyon ödemesi yapılıyor. Ayrıca emekli yakını öneren tüm müşteriler önerdiği müşteri başına 1.000 TL öner kazan nakit promosyonundan faydalanıyor.

ING''DEN 7.000 TL PROMOSYON

Aylık toplam gelir/aylık tutarına göre;1.500 TL’ye (1.500 TL hariç) kadar maaş alanlara 4.650 TL,1.500 TL – 2.500 TL (2.500 TL hariç) arası maaş alanlara 5.800TL,2.500 TL ve üzeri emekli maaşı alanlara 7.000 TL nakit promosyon ödemesi yapılıyor.

HALKBANK

Emekli maaşını Halkbank’tan alan veya maaşını buraya transfer edecek tüm emekliler, 3 yıllık taahhüt karşılığında promosyon alıyor. 1500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, bin 500 TL - 2 bin 500 TL arasında aylığı olanlara 625 TL, 2 bin 500 TL üzeri emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor.

VAKIFBANK

Emekli maaşını bankadan almakta olan müşteriler ile 3 yıl süre ile emekli aylığını VakıfBank’tan almayı taahhüt edenler için, 1500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, bin 500 TL - 2 bin 500 TL arasında aylığı olanlara 625 TL, 2 bin 500 TL üzeri emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor. Ödemeler 3 yıl için tek defa olarak gerçekleştiriliyor. Maaş hesabına bağlı ücretsiz HGS etiketi ve aidatsız kredi kartı da promosyon kapsamında sağlanan avantajlardan.

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası da 1500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, bin 500 TL - 2 bin 500 TL arasında aylığı olanlara 625 TL, 2 bin 500 TL üzeri emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapıyor. 3 yıl için tek defa olarak ödenen promosyonlar, aylık miktarlarına göre belirleniyor.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar