Emekli olmayı bekleyen herkesi ilgilendiriyor! SGK'dan flaş uyarı

Emekli olmayı bekleyen herkesi ilgilendiriyor! SGK'dan flaş uyarı
Emekli olmayı bekleyen milyonlarca kişinin bekkleyişi sürerken, SGK'dan dikkat çeken bir uyarı geldi. Gerekli evrakların gönderilmemesi durumunda emeklilikte çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. İşte ayrıntılar...

EMEKLİ OLMAYI BEKLEYENLER DİKKAT! SGK UYARDI

SGK, emekli olacak çalışanlara önemli uyarıda bulundu. Emeklilik sürecini tamamlamış ve emekli olmak için gün sayan emekli adaylarında gerekli evraklarını uygun tarihler içerisinde göndermeleri konusunda uyardı.

HİTAP üzerinden gönderilmesi gereken evrakların 15 Kasım 2022 tarihli belgelerin SGK tarafına iletilmesi gerektiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan SGK, konuya ilişkin tüm detayları şu şekilde açıkladı.

SGK''dan yapılan açıklama şu şekilde:

“SGK tarafından aylık ve emekli ikramiyesi ödeme işlemlerinin ilgili düzenlemelere uygun şekilde sonuçlandırılabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca, sigortalıların emeklilik işlem süreçlerinde yapması ve emeklilik belgelerine eklenmesi gereken bilgi ve belgelere ilişkin ek açıklamalar, 29 Aralık 2022’de ‘https://hitap.sgk.gov.tr/HitapWeb/login‘, internet adresinden ayrıca duyurulmuştur.

Kamu görevlilerinin emeklilik işlemlerinin kısa sürede ve hatasız sonuçlandırılması için kamu kurum ve kuruluşları tarafından konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve ilgili birimlerin buna göre bilgilendirilmesi hususu önemle duyurulur.” 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar